Jobinside

Vanliga frågor

Om Jobinside

Vad är Jobinside.se?

På Jobinside.se får du veta hur det är att jobba åt olika arbetsgivare. Informationen ges direkt av anställda och före detta anställda och är helt ofriserad. Du kan också dela med dig av dina erfarenheter av en eller flera arbetsgivare.

Vad har jag för nytta av att använda Jobinside?

Precis som när du köper en vara eller en tjänst så litar du förmodligen mer på en användares ord än på säljarens. Jobinside.se bygger på samma princip. Om du funderar på att söka jobb hos en viss arbetsgivare kan du på Jobinside.se få unik information som underlättar ditt beslut. Informationen ges av de anställda, som betygsätter och berättar om sin upplevelse av arbetsgivaren. Är du arbetsgivare ger vi dig möjlighet att ta del av dina medarbetares åsikter, sådana som kanske inte är så lätta att få kännedom om.

Vad har jag för nytta av att betygsätta och skriva om min arbetsgivare på sajten?

Sharing is caring. Förhoppningsvis kan ditt omdöme vägleda andra som funderar på att söka jobb hos din arbetsgivare. Är du stolt över din organisation? I så fall, varför inte berätta för andra om detta? I förlängningen kommer det att leda till att rätt människor rekryteras till organisationen, vilket kan bidra till en positiv framtid för dig och dina kollegor.

Är informationen som ges om arbetsgivarna trovärdig?

Ju fler omdömen om en arbetsgivare som lämnats desto större är chansen att kritiken är representativ. En enskild användare får inte bedöma samma arbetsgivare flera gånger. Vi uppmanar våra användare att vara uppriktiga och sakliga i sina omdömen.

Registrering

Kan jag vara anonym?

Självklart kan du vara anonym. Tänk bara på att inte vara för specifik i ditt omdöme eftersom man då skulle kunna gissa vem det är som skrivit omdömet.

Hur skapar jag ett användarkonto?

"Klicka på antingen "Lämna omdöme" eller ”Logga in” längst upp på sidan (i menyn på mobil). Välj om du vill skapa konto med hjälp av din epostadress eller via visade sociala medier. Om du väljer att använda din epostadress så skickas ett aktiveringsmail till den epostadress du angett.

Kostar det något att registrera sig?

Nej, det är helt gratis.

Kan jag ta bort mitt konto?

Ja, du kan när som helst ta bort ditt konto och/eller ta bort det omdöme du lämnat. Du måste då maila oss på info (at) jobinside.se från den epostadress som är kopplad till ditt konto.

Lämnar ni ut information om mig till någon?

Nej, vi lämnar inte ut information till någon.

Sökning efter arbetsgivare

Hur söker jag efter en arbetsgivare?

Fyll i företagets/organisationens namn i rutan "Sök på arbetsgivare" och klicka på "Sök". Om arbetsgivaren inte finns på Jobinside.se så kan du välja att lägga upp den när du lämnar omdömet.

Jag hittar inte den arbetsgivare jag vill granska. Varför?

Då beror det troligen på att ingen har lagt upp just den arbetsgivaren. Det kan också bero på att du har fyllt i fel namn i sökrutan.

Omdömen

Kan en arbetsgivare påverka omdömen?

Nej, du kan vara säker på att ingen arbetsgivare har möjlighet att förhandsgranska eller på annat sätt påverka de omdömen som finns publicerade på Jobinside.se. Alla omdömen kommer finnas kvar helt ocensurerade så länge de följer Jobinsides riktlinjer.

Hur fungerar betygsättningen?

Betygen sätts av Jobinsides användare i sju olika bedömningspunkter. Medelvärdet av de sju bedömningspunkterna skapar din betygsättning. Medelvärdet av din och övriga användares betygsättningar ger sedan arbetsgivarens totala betyg. Detta kan sedan användas för att jämföra olika arbetsgivare.

Varför ber ni om min chefs namn och yrkesroll?

Kontrollfrågorna ställer vi för att försäkra oss om att du faktiskt har arbetat på företaget/organisationen. Din chefs namn kommer aldrig att synas på siten eller i något annat sammanhang. Din yrkesroll kan du välja att göra synlig på siten tillsammans med ditt omdöme. Tänk på att om yrkesrollen endast innehas av en eller få personer kan detta eventuellt kopplas till dig.

Får man skriva vad som helst i omdömet?

Tanken är att du ska ge ett ärligt och sakligt omdöme som är till nytta för andra. Du får inte skriva omdömen eller kommentarer som innehåller direkta personangrepp, kränkningar eller har stötande språk. Det är viktigt att komma ihåg att du inte får använda t ex ”hon”, ”VD:n” eller ”personalchefen” eftersom pronomen eller titlar kan innebära personangrepp. Vi förbehåller oss rätten att ta bort omdömen och kommentarer.

Kan jag ändra min betygsättning och/eller omdöme?

Ja, du kan ändra din betygsättning och/eller omdöme genom att logga in och ändra betygen och/eller skriva ett nytt omdöme. Ditt tidigare omdöme uppdateras då direkt.

Kan jag ta bort mitt omdöme?

Ja, men du måste då maila till info (at) jobinside.se från den epostadress du angav när du registrerade kontot och be oss ta bort ditt omdöme.

Hur anmäler jag någon som har skrivit något opassande?

Du kan anmäla omdömen eller kommentarer. Klicka bara på "Anmäl omdöme" eller på "Anmäl kommentar" och följ instruktionerna.

Varför har vissa arbetsgivare en presentation?

En del arbetsgivare har köpt till en tjänst där de har möjlighet att berätta om vad de erbjuder som arbetsgivare.