Vanliga frågor

Om Jobinside.se

Vad är Jobinside.se?

På Jobinside.se får du veta hur det är att jobba åt olika arbetsgivare. Informationen ges direkt av anställda och före detta anställda och är helt ofriserad. Du kan också dela med dig av dina erfarenheter av en eller flera arbetsgivare.

Vad har jag för nytta av att använda Jobinside?

Precis som när du köper en vara eller en tjänst så litar du förmodligen mer på en användares ord än på säljarens. Jobinside.se bygger på samma princip. Om du funderar på att söka jobb hos en viss arbetsgivare kan du på Jobinside.se få unik information som underlättar ditt beslut. Informationen ges av de anställda, som betygsätter och berättar om sin upplevelse av arbetsgivaren. Är du arbetsgivare ger vi dig möjlighet att ta del av dina medarbetares åsikter, sådana som kanske inte är så lätta att få kännedom om.

Vad har jag för nytta av att betygsätta och skriva om min arbetsgivare på sajten?

Sharing is caring. Förhoppningsvis kan din bedömning vägleda andra som funderar på att söka jobb hos din arbetsgivare. Är du stolt över din organisation? I så fall, varför inte berätta för andra om detta? I förlängningen kommer det att leda till att rätt människor rekryteras till organisationen, vilket kan bidra till en positiv framtid för dig och dina kollegor.

Är informationen som ges om arbetsgivarna trovärdig?

Ju fler bedömningar av en arbetsgivare som lämnats desto större är chansen att kritiken är representativ. En enskild användare får inte bedöma samma arbetsgivare flera gånger. Vi uppmanar våra användare att vara uppriktiga och sakliga i sina bedömningar.

Jobinsides logotyp har en eld i en pratbubbla, vad betyder det?

Facklan är en antik grekisk symbol för ärlighet. Jobinside har som målsättning att ge en ärlig och rättfram bild av hur det är att arbeta för olika arbetsgivare, så det symboliserar vår tjänst bra.

Registrering

Kan jag vara anonym?

Självklart kan du vara anonym. Det är bara ditt valfria användarnamn och din yrkesroll (om du väljer att göra denna synlig) som syns för andra.

Hur skapar jag ett användarkonto?

"Klicka på "Min Profil" längst upp på sidan. Fyll i uppgifterna som efterfrågas och klicka på "Registrera". Ett aktiveringsmail skickas då till e-postadressen du angett. Du kan nu bedöma arbetsgivare men bedömningarna publiceras inte förrän du aktiverat ditt användarkonto. Det gör du genom att klicka på aktiveringslänken som mailats till dig. Spara mailet med inloggningsuppgifterna.

Kostar det något att registrera sig?

Nej, det är helt gratis.

Kan jag avregistrera mig?

Ja, du kan när som helst avregistrera dig. När du är inloggad klickar du på "Min profil". Sedan klickar du på "Avregistrera mitt användarkonto". Fyll i ditt användarnamn eller e-postadress och skicka. Ditt användarkonto tas då bort.

Jag har glömt mitt lösenord. Hur får jag ett nytt?

Klicka på länken "Min profil" längst upp på sidan. Klicka sedan på "Glömt lösen?". Därefter fyller du i din e-postadress. Ett mail med dina inloggningsuppgifter skickas direkt till dig.

Hur ändrar jag mitt lösenord?

När du är inloggad kan du klicka på länken "Min profil" längst upp på sidan. Därefter ändrar du till önskad information och klickar sedan på "Uppdatera".

Lämnar ni ut information om mig till någon?

Nej, vi lämnar inte ut information till någon.

Sökning efter arbetsgivare

Hur söker jag efter en arbetsgivare?

Fyll i företagets/organisationens namn i rutan "Sök arbetsgivare" och klicka på "Sök". Alternativt, när du börjar skriva in namnet så får du förslag på de arbetsgivare som redan finns bedömda. Klicka då på den du söker. Om arbetsgivaren inte finns på Jobinside.se så kan du välja att lägga upp den.

Jag hittar inte den arbetsgivare jag vill granska. Varför?

Då beror det troligen på att ingen har lagt upp just den arbetsgivaren (se nedan om hur du går tillväga för att lägga upp en arbetsgivare). Det kan också bero på att du har fyllt i fel namn i sökrutan.

Varför finns samma arbetsgivare beskriven flera gånger?

Det beror på att en arbetsgivare eller varumärkesnamn kan finnas på flera geografiska platser. Om t ex Exempelbolaget AB på Exempelgatan i Stockholm läggs upp av en användare så kan ingen annan lägga upp samma bolag på samma geografiska plats en gång till. Däremot kan ju Exempelbolaget AB också finnas på Storgatan i Malmö. Det utgör kanske en annan arbetsgivare även fast namnet är det samma.

Bedömningar

Kan en arbetsgivare påverka bedömningar?

Nej, du kan vara säker på att ingen arbetsgivare har möjlighet att förhandsgranska eller på annat sätt påverka de bedömningar som finns publicerade på Jobinside.se. Alla bedömningar kommer finnas kvar helt ocensurerade så länge de följer Jobinsides riktlinjer.

Kan jag själv lägga upp min arbetsgivare eller före detta arbetsgivare?

Ja, under förutsättning att arbetsgivaren inte redan är upplagd av någon annan. Sök på arbetsgivarens namn och finns det inte så klicka på "Bli den förste att bedöma arbetsgivaren." Fyll i uppgifterna om arbetsgivaren, betygsätt, skriv ett omdöme och skicka.

Hur fungerar betygsättningen?

Betygen sätts av Jobinsides användare i sju olika bedömningspunkter. Medelvärdet av de sju bedömningspunkterna skapar din betygsättning. Medelvärdet av din och övriga användares betygsättningar ger sedan arbetsgivarens totala betyg. Detta kan sedan användas för att jämföra olika arbetsgivare.

Varför ber ni om min chefs namn och yrkesroll?

Kontrollfrågorna ställer vi för att försäkra oss om att du faktiskt har arbetat på företaget/organisationen. Din chefs namn kommer aldrig att synas på siten eller i något annat sammanhang. Din yrkesroll kan du välja att göra synlig på siten tillsammans med din bedömning. Tänk på att om yrkesrollen endast innehas av en eller få personer kan detta eventuellt kopplas till dig.

Får man skriva vad som helst i omdömet?

Tanken är att du ska ge ett ärligt omdöme och betyg som är till nytta för andra. Du får inte skriva omdömen eller kommentarer som innehåller direkta personangrepp, kränkningar eller stötande språk. Vi förbehåller oss rätten att ta bort bedömningar och kommentarer.

Kan jag ändra mina betyg och/eller omdöme?

Ja, du kan ändra ditt betyg och/eller omdöme genom att logga in och betygsätta och/eller skriva ett nytt omdöme. Din tidigare bedömning uppdateras då.

Kan jag ta bort min bedömning?

Ja, men du måste då maila till info(at)jobinside.se från den adress du angav när du registrerade kontot och be oss ta bort din bedömning.

Hur anmäler jag någon som har skrivit något opassande?

Du kan anmäla omdömen eller kommentarer till omdömen. Klicka bara på "Anmäl omdöme" eller på "Anmäl kommentar" och följ instruktionerna.

Varför har vissa arbetsgivare en presentation?

En del arbetsgivare har köpt till en presentation där de har möjlighet att lägga upp t ex bilder, filmer och logotyp.