Awita AB, Skövde

Medelbetyg
0.7/10
1 bedömning

Har du erfarenhet av att jobba för Awita AB? Klicka här för att lämna din egen bedömning av Awita AB. Se fler arbetsgivare i Skövde.

Så här har Awita AB bedömts som arbetsgivare:
  Dåligt Neutralt Bra
  Lön 2
  Möjlighet till utveckling 0
  Ledning 0
  Möjlighet att påverka 0
  Arbetsmiljö 0
  Medarbetare/stämning 3
  Rekommenderas? 0


Bedömningar av anställda/före detta anställda

  Visa bedömare som har gett

 
0.7/10
 

Awita AB, Skövde av Whatgoesaround (2019-05-17)

Började arbeta på ett privatägt HVB-hem för ungdomar. Varningsklockorna ringde innan då folk reagerade tveksamt på att jag fått anställning hos denna arbetsgivare men kollektivavtal skulle finnas så jag skrev på.
Först fick boendet inte klienter. 6v gick boendet helt tomt och AG tvingade personal att gå dagtid men samtidigt stå stand-by enligt schema ifall något hände. Vi fick därmed under dessa veckor bara grundlön vilket gjorde tusentals kronor bortfall i jour och ob.
Schemat som de sa var "fantastiskt" och taget från annan arbetsplats visade sig ha för lite timmar fast vi var heltidsanställda. Först gav de bort den tiden till oss sa de men snabbt vid övertidsarbete krävde de att vi skulle arbeta ikapp de saknade timmarna innan övertid gavs. Kan meddela att det knappt gick att få övertid betalt ändå.
Kollektivavtal visade sig inte alls finnas och kom först ca 2mån senare när anställda påpekat tveksamheter på lönen. Jour för natten betalades inte ut så vi var praktiskt taget gratis på arbetet samtidigt som jouren bröt mot arbetstidslagen och de hävdade att jour förhandlats in i grundlönen men att detta dokument och bevis försvunnit. Ren lögn och jag hade tjänat bättre på att städa toaletter på Resecentrum om detta var sant.

Inget av det som beskrevs vid intervjuer stämde med hur det senare blev. Behandlare skulle anställas men gjordes aldrig och någon behandling bedrevs knappast. Iaf inte seriöst. Städbolag skulle ta hand om städningen men det kom inte heller. Arbetsmiljön var kass och det mobbades, favoriserades och pratades skit öppet till anställda om andra anställda.
Anställda blev lurade på övertid och gavs timpeng bara. Lönespecar har varit felaktiga och man har lagt många timmar på att räkna om dom trots fast rullande schema. Borde varit enkelt.
Vikarier ville de inte anställa så personal fick arbeta under julen extra utan övertid när "vissa" skulle prompt vara lediga.
Sjukskrivningar godkändes inte trots intyg av läkare.

Idag är jag inte kvar på arbetsplatsen och det är bland det bästa jag gjort. 50% av styrkan lämnade efter provanställningen och vi sitter idag i tvist med denna arbetsplats via fackförbundet utan en krona i slutlön, ingen semesterpeng och de vill fortfarande stjäla ännu mer från oss anställda. De har inte heller lämnat ut arbetsgivarintyg, godkänt korrekta sjukintyg, håller inne sjuklöner och inte heller papper till akassan har getts ut.

Tyvärr trodde jag kollektivavtal och lagar var starka i Sverige. Likaså facket. Men här märker jag att det inte verkar spela roll överhuvudtaget.
Såhär efterhand kan man tydligt se den röda tråd där allt planerats att lura anställda på alla sätt möjliga, skylla ifrån sig på alla andra och stoppa på sig så mycket pengar som möjlig oavsett vems pengar det tillhörde. Bara det gav mer pengar i egna fickan.
Omgivningen ska varnas för att arbeta här och Awita är överlägset den sämsta arbetsplats jag varit på under hela min yrkeskarriär och jag borde lyssnat på omgivningens reaktion...

Håll er undan Awita AB


 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 2
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 3
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme 

Säkra bedömningar

Om du vill kan du vara helt anonym när du bedömer arbetsgivare på Jobinside.

Arbetsgivare kan aldrig ändra eller ta bort bedömningar.

Läs mer...

Arbetsgivare från insidan

Månadens högsta betyg

Månadens lägsta betyg

Gå med i facket