Framtiden, Jönköping

Medelbetyg
5.2/10
40 bedömningar

Har du erfarenhet av att jobba för Framtiden? Klicka här för att lämna din egen bedömning av Framtiden. Se fler arbetsgivare i Jönköping.

Så här har Framtiden bedömts som arbetsgivare:
  Dåligt Neutralt Bra
  Lön 4.95
  Möjlighet till utveckling 5.45
  Ledning 5.1
  Möjlighet att påverka 5.05
  Arbetsmiljö 5.15
  Medarbetare/stämning 6
  Rekommenderas? 5.025


Bedömningar av anställda/före detta anställda

  Visa bedömningar av som har gett

 
1/10
 

Framtiden, Jönköping av Gyli_86 (2020-01-12)

Affärsområde/yrkesroll: Lönekonsult

Jättebra till en början men efter min personal ansvarig gick på mammaledighet så kändes det inte alls lika bra längre. Var anställd på konsult uppdrag. Men ingen brydde sig om mig från Framtiden. Slutade min tidsbegränsad anställning men ingen hörde av sig varken för att tacka mig för ett bra jobb eller säga hej då. Tyvärr, men rekommenderar inte alls Framtiden i Jönköping. Riktig o seriösa och bryr sig knappt om sina externa konsulter.  

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 4
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 1
Arbetsmiljö 1
Medarbetare/stämning 1
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
3/10
 

Framtiden, Jönköping av Marshall (2019-06-18)

Affärsområde/yrkesroll: Kam

Det lovades guld och gröna skogar. Trivdes bra med kollegorna.
Blev uppsagd pga av en orimlig orsak som de inte ens ville utveckla
men fick senare få veta ifrån både vissa som jobbar där nu och människor utifrån att de brukar säga upp folk lite hur som helst.
Man får bara en hittepåanledning till varför man får sluta. Men när man fått veta sanningen bakom uppsägningen (från anställda) så är jag glad att jag inte behöver beblanda mig med sådana människor.

Ett sekt-liknande företag som man bör undvika.
De tror att man inte får veta sanningen men folk snackar mer än de tror. Lite kul att man har kontakt med folk som jobbar där och få höra allt märkligt som pågår innanför de där väggarna.
 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 3
Möjlighet till utveckling 5
Ledning 2
Möjlighet att påverka 2
Arbetsmiljö 2
Medarbetare/stämning 7
Rekommenderas? 0

Kommentera  (1 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
3.1/10
 

Framtiden, Jönköping av föredetta anställd (2018-12-10)

Positiva saker med företaget är otroligt trevliga kolleror som sprider glädje, gratis frukost, fräscha lokaler, flextidsystem och konturneliga resor/teambuildning.

Dock vägde inte det positiva tyngre än det negativa för mig i längden. Arbetsmiljön är stressig och det ställs höga krav på anställda - tyvärr så höga att folk sjukskrivs eller slutar. Personalomsättningen är orimligt hög (observera att säljbaserade företag överlag har hög personalomsättning, men Framtiden är extrema på detta plan). Många klarar inte av att uppnå sina säljmål och blir därför uppsagda redan under provanställningen. Några av mina kollegor uttryckte en osäkerhet för sin anställning, en trygghet som jag egentligen anser att alla ska kunna känna när de går till jobbet. Under min tid på företaget förekom det både utköpning av anställda och beetende som till viss del kunde bidra till provocerad uppsägning. Om det från ledningens håll fanns en aktiv förhållningsplan för att minska antalet personer som slutar så var det ingenting som kommunicerades utåt eller märktes av. Tips till ledningen: Om detta faktiskt är något som ni arbetar aktivt var transparent med det. Det finns ingenting som ger sämre Empoyer Branding än anställda som känner sig utbytbara. Som en kollega till mig uttryckte det: "Det är knappt värt att lära känna ens nya kollegor, för snart kommer de ändå nya".

Stress och noll känsla av personlig utveckling ledde till att jag sa upp mig. Anledningen till att jag stannade så länge på Framtiden var mina fantastiska kollegor, utan dem hade jag nog slutat redan under provanställningen. Idag får jag betydligt högre lön för en liknande roll på ett annat företag, min utvecklingskurva har gått upp och jag har otroligt härliga kollegor på mina nya arbetsplats med. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 1
Möjlighet till utveckling 2
Ledning 2
Möjlighet att påverka 2
Arbetsmiljö 5
Medarbetare/stämning 9
Rekommenderas? 1

Kommentera  (4 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.3/10
 

Framtiden, Jönköping av KSS (2018-10-07)

Omdömet har tagits bort eftersom Jobinsides regler ej har efterlevts / Admin. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 1
Möjlighet till utveckling 1
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 0
Rekommenderas? 0

Kommentera  (2 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.1/10
 

Framtiden, Jönköping av Amuztas (2018-09-05)

Affärsområde/yrkesroll: Ingenjör

Anställ aldrig det här företaget! Är du nyexad - sök dig vidare, oavsett hur bra det låter. Läs omdömen från tidigare anställda på framtiden och vänd på klackarna. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 1
Rekommenderas? 0

Kommentera  (1 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.4/10
 

Framtiden, Jönköping av VARNINGförFramtiden (2018-03-02)

Jag önskar, som tidigare användare skriver, att jag läst recensionerna om Framtiden innan jag tog anställning.

Framtiden ger sken av att vara ett företag där man bryr sig om sina konsulter, men i själva verket bryr man sig bara om pengar. Den kontaktperson man har via Framtiden gick aldrig att få tag i när man hade frågor. Men var man en timme sen med rapporteringen inför lön (och fakturering mot kund) så ringde de direkt.

Man har ingen möjlighet att påverka lönen och säljarna målar upp guld och gröna skogar. När jag väl blivit anställd talade jag med chefen på företaget jag var anställd mot och fick höra att inget som framtiden hade sagt stämde.

När jag sade upp mig från Framtiden blev min kontaktperson arg och gick inte att få tag på.

Dålig lön
Dåliga villkor
Dåliga kontaktpersoner 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 1
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 2
Rekommenderas? 0

Kommentera  (1 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
8.3/10
 

Framtiden, Jönköping av Nöjd fd. anställd (2017-10-31)

Affärsområde/yrkesroll: Säljare

Jag har jobbat på Framtiden i ett par år och är väldigt nöjd med allt måste jag säga. Jag har träffat vänner för livet, utvecklats som person och lärt mig jättemycket arbetsmässigt. De har satsat på mig genom att ge mig utbildning, rätt verktyg, låtit mig växa och sett till att min arbetsdag har flutit på på bästa sätt.
Jag kan rekommendera Framtiden som arbetsplats och de erbjuder det där lilla extra till personalen vilket gör att man stannar hos dem. Jag avslutade min anställning för att jag har börjat plugga, men hoppas kunna återvända efter mina studier om möjlighet finns. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 7
Möjlighet till utveckling 9
Ledning 8
Möjlighet att påverka 8
Arbetsmiljö 8
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 8

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
1.9/10
 

Framtiden, Jönköping av Oacceptabelt (2017-10-29)

Jobbade tidigare på framtiden och det har nu kommit till min kännedom att kunder som jag har arbetat mot har blivit informerade att jag är "sjukskriven". Så är absolut inte fallet och jag har helt avslutat min tjänst hos Framtiden. Detta är enligt mig helt oacceptabelt uppförande av Framtiden då det kan påverka mig och mina framtida arbeten. Att bli kontaktad av folk som frågar och är oroliga över min hälsa är inget som ska behöva ske och jag ser mycket allvarligt på hela situationen. Det är under all kritik!
 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 4
Ledning 1
Möjlighet att påverka 1
Arbetsmiljö 2
Medarbetare/stämning 5
Rekommenderas? 0

Kommentera  (1 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.3/10
 

Framtiden, Jönköping av Anonymsanning (2017-10-21)

Har aldrig i hela mitt liv mött ett så oseriöst företag innan. Ett företag som målade upp guld och gröna skogar under intervjuerna inför anställningen. Verkligheten var en helt annan och man blev istället bara ett verktyg som konstant jagade poäng för att undvika rädslan att sparkas. Företaget lyfter många gånger sitt "ledarskap" men faktum är att ledarskapet hos de flesta (inte alla) gick enbart ut på management by fear. Favorisering och utfrysning om man inte klickade med sina chefer var uppenbart och snacket mellan anställda florerade i hög utsträckning angående chefskapet. Den höga personalomsättningen är ingen slump och det är tråkigt för grundarna att företaget nu tagit den väg det faktiskt har, för det verkar inte finnas den uppfattningen hos ledningen.
Behandlingen av personalen är helt enkelt under all kritik och nej, enkäterna visar inte sanningen. Jag som tidigare anställd vet hur snacket går. Undvik framtiden. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 1
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 1
Rekommenderas? 0

Kommentera  (5 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.1/10
 

Framtiden, Jönköping av FdFramtiden (2017-10-19)

Affärsområde/yrkesroll: -

STOR VARNING för Framtiden. De behandlar sina anställda som boskap och anställer inga chefer som kan leda bara personer som kan verkställa de högsta chefernas order. Om man som anställd inte rättar in sig i ledet så blir man utfryst, uppsagd eller utköpt. De har en personalomsättning som inte liknar något jag hört talas om någonsin. Att facket inte gått in här och styrt upp är förvånansvärt. Återigen, akta er för Framtiden.

Här på Jobinside kan man även se att för varje dåligt omdöme går en chef in och låtsas vara en vanlig anställd och ger bolaget höga betyg. Det kommer även att hända i mitt fall.  

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 1
Rekommenderas? 0

Kommentera  (6 kommentarer)     Anmäl omdöme 

Säkra bedömningar

Om du vill kan du vara helt anonym när du bedömer arbetsgivare på Jobinside.

Arbetsgivare kan aldrig ändra eller ta bort bedömningar.

Läs mer...

Arbetsgivare från insidan

Månadens högsta betyg

Månadens lägsta betyg

Gå med i facket