Geomatikk, Gävle

Medelbetyg
1.9/10
9 bedömningar

Har du erfarenhet av att jobba för Geomatikk? Klicka här för att lämna din egen bedömning av Geomatikk. Se fler arbetsgivare i Gävle.

Så här har Geomatikk bedömts som arbetsgivare:
  Dåligt Neutralt Bra
  Lön 2
  Möjlighet till utveckling 1.6666666666667
  Ledning 1.4444444444444
  Möjlighet att påverka 1.7777777777778
  Arbetsmiljö 1.7777777777778
  Medarbetare/stämning 3.2222222222222
  Rekommenderas? 1.1111111111111


Bedömningar av anställda/före detta anställda

  Visa bedömningar av som har gett

 
1.3/10
 

Geomatikk, Gävle av Utsättare (2019-11-15)

Affärsområde/yrkesroll: Fälttekniker

Geomatikk ärGeomatikk är ett amerikansk högriskföretag och är enbart intresserade att mjölka ut så mycket pengar man kan, ur både sina kunder och sina anställda.

Nummer 1: Hur är det att jobba på Geomatikk?

Geomatikk bryr sig inte det minsta om sin personal,
Har du en stressig arbetsmiljö? inte vårt problem bara jobba vidare/ du får skapa dig en mindre stressig arbetsmiljö så länge du inte gör mindre jobb per år.

Har du en farlig arbetsmiljö?, behöver du ha TMA skydd!?, Nej kan du inte göra jobbet ändå, det tar bara en massa tid och är krånglar till det med TMA skydd, var bara uppmärksam när du går längs med den tungt trafikerade vägen så kommer det att gå bra.

Åh, saknar du rätt utbildning för att jobba längst med järnvägen?, ah bara har koll på tågen som kommer det att gå bra.

Känner du dig osäker hur du ska koppla i elskåpet?, Bara prova dig fram så kommer du på det.

Om du planera eller överväger att börja jobba på Geomatikk som utsättare kommer du väldigt snabbt träffa på dessa situationer.

Nummer 2: Din liv är vårat att gambla med

När Geomatikk fick Vattenfall som kund saknade våran personal utbildning hur man kopplade upp sig säkert i en elskåp, Ledningen lovade under 2 år tid att man skulle ordna med utbildningar men det skydde aldrig, under 2 år tid jobbade vi helt i blindo, det skedde flera olyckor och först när vattenfall hotade att avbryta samarbetet om det skedde en enda olycka till (flera olyckor skedde där en utsättare var tvungen att uppsöka vård efter man hade fått ström genom kroppen) bestämde sig Geomatikk att ge sin personal rätt utbildning men bara när man riskerade att förlora en kund!, inte pga. faran för sin egen personal

Nummer 3: Arbetstid

På Geomatikk jobbar vi ungefär 250 dagar per år eller 2000 timmar per år som du får betalt för, sedan kan du lägga till ungefär 350-370 timmar till som du "bjuder på", räkna med att du för "bjuda" på 60-90 minuter arbetstid per dag utan betalning. Övertid?, Måste du ringa in och få godkänt innan du påbörjar din övertid,
VA? tar det bara en halvtimme att hinna klart jobbet, det klarar du allt (dvs INGEN ÖVERTID, JOBBA GRATTIS med andra ord)

Nummer 4: Lön!

Räkna med låg lön, Geomatikk ligger ungefär 8-10k kr under normal månadslön (kom ihåg! Gematikk måste tjäna pengar inte du)
så kort sagt dålig lön, startlönen på Geomatikk ligger runt 20-21K per månad som utsättare, räkna med en löneökning på ungefär 100-120 kr/år.
Andra utsättareföretag ligger över 30k per månad med startlön på 24-26K/månad som sedan ökar ju mer du lär dig.
Jobbar du på kontoret räkna med absolut minimum lön, du får mer pengar ifrån Alfakassan än Geomatikk!!!

Nummer 5 arbetsmoral

Du kommer snabbt lära dig att Geomatikk vill att du ska skapa fler arbetsorder än du använder dig av (de kan debitera mer fakturor till sina kunder, mest får Skanova (Telia)), har varit på många jobb där jag har hunnit klart snabbare än väntat, när man sedan ringer in till KM och informerar de att de 2 sista arbetsorderna kan de slänga blir man snabbt informerad av sin Chef att vi aldrig slänger/minskar ner antal arbetsordrar per uppdrag, helst ska man ringa in och begära mera (Ja vi skapar luftfakturor som vi sedan skickar till Telia och får betalt för, MER PENGAR TILL GEOMATIKK!!!) Jag var på en större jobb och fick totalt 4 arbetsordrar på jobbet, när jag var klar med jobbet hade jag enbart använt 3 av dessa (en arbetsorder är 3 timmar) så jag ringde in och avbeställde den sista ordern, till min förvåning när jag tittar i min kalender (par veckor efter jobbet var avslutat) ser jag totalt 5 arbetsordrar på mig med det jobbet


Geomatikk har en hög omsättning på personalen, vi som stannar!, vi är helt nerbrutna.
 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 3
Möjlighet till utveckling 1
Ledning 0
Möjlighet att påverka 1
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 4
Rekommenderas? 0

Kommentera  (3 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.9/10
 

Geomatikk, Gävle av TidigareAnställd1 (2018-12-17)

Affärsområde/yrkesroll: Kundmottagare

Har endast erfarenhet av deras kundmottagning och den är endast att likna vid ett callcenter/teleföretag där personalen inte är värd ett dugg.


Vill du ha ett jobb med låg lön, inget inflytande och känslan att du inte är värd någonting alls som anställd, sök dig hit!


 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 1
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 2
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 3
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
1.9/10
 

Geomatikk, Gävle av Twzswe (avregistrerad) (2018-02-13)

Null koll på läget aldrig varit med om i företag var maniskor blev så ofta sjuk bara ragga pengar , det är som gäller dar, inte lyssna på personalen 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 5
Möjlighet till utveckling 1
Ledning 1
Möjlighet att påverka 1
Arbetsmiljö 2
Medarbetare/stämning 3
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
8.1/10
 

Geomatikk, Gävle av Jani (2017-01-10)

Affärsområde/yrkesroll: Fälttekniker

Jag har varit anställd på företaget i några år nu och känner inte igen någonting som skrivits här. När det kommer till övertid så har jag alltid blivit tillfrågad innan och nej, jag har heller inte blivit tvingad att arbeta gratis denna tid.

Pappersarbetet ska klaras av under arbetstid men det är klart att vissa dagar blir det senare och andra dagar är man hemma i god tid. Det beror helt och hållet på hur dagen har fortgått. Man får ge och ta som med allt annat i livet.

Arbetsbördan är större vissa perioder utan tvekan men detta jämnar ut sig med lågsäsongen under vintern då man har långt mindre att göra. Under perioden får man också betalt då vi får månadslön. Såklart skiljer sig detta något geografiskt.

Nej, GPS:n används inte för att övervaka oss utan den har en mer arbets och säkerhetsrelaterad roll.

Har haft svårare perioder med sjukdomar och företaget har alltid stöttat mig i dessa lägen.

Avslutningsvis, om man trivs med att arbeta utomhus samt ha ett omväxlande arbete så rekommenderar jag varmt att söka hit. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 5
Möjlighet till utveckling 8
Ledning 8
Möjlighet att påverka 8
Arbetsmiljö 8
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 10

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
1.1/10
 

Geomatikk, Gävle av Lekman (2016-07-19)

Affärsområde/yrkesroll: Utsättare

Undvik att jobba där, dålig lön mycket stressig arbetsmiljö, man kan få in 40-50 jobb/vecka men man hinner bara med 30-35/vecka, de vägrar att anställa mera personal och påpekar att de inte har råd pga. för höga omkostnader, men ändå så går de med vinst med över 10 miljoner kr.
Inte konstigt att vi blir årets "antiloop" i Gävle

Chefen ringar och klagar att man jobbar dåligt och att man gör för lite jobb och påstår att man är sämst på hela företaget och att man har för många av grävningar (när grävaren har grävt av en kabel) fast detta är lögn
Jag hade på 1000 jobb enbart 11 av grävningar vilken 1 var mitt fel,
Men chef påstår att jag hade fler hundra av grävningar. (jag ringde in till KM (Kundmottagningen) och kollade och jag hade enbart 11 stycken anmälda grävskador på ett år)

De säger att följer avtal men ger bara en löneökning på ca 1,1 %/år max och säger att de inte har råd att ge mera lön fast avtalet säger minst 2,2%,
SEKO informerade att de inget kunde göra åt saken.

De övervakar dig via GPS:en i bilen och telefonen, har blivit tillsagd flera gånger att sätta på min gps i telefonen och att den ska vara påslagen och att man alltid måste ha med sig den vart man än är,

Man är tvingad/uppmuntrad att jobba gratis 1 timme varje dag som man "får bjuda på" man måste efter avslutad dag sitta hemma på egen tid och planera morgondagen jobb och ringa till kunder och skicka in utsättningar.

För att jobba bättre skulle jag skicka in papper efter kl 16:00 istället för att göra det under min arbetstid.

Mycket stressig arbetsmiljö, många av mina kollegor har fått problem med både "mage och nerver", När en kollega skada handen när han jobbade och blev sjukskriven en längre tid blev han uppmuntrad att sluta.

I jour har man en ring lista och den gäller 24/7 året runt, inga tillägg får man heller, tar man inte jobbet blir man tillsagt att man "måste ta jobbet",
Kunde under en helg inte ta 3 akuter, på måndag blev jag uppringd att chefen och varnade mig och sa att jag var tvungen att ta akuter, utanför arbetstid fast det är frivilligt att ta såna jobb!

Geomatikk har hög omsättning på personalen, varje år är det ungefär 5-6 personer som slutar, den kortaste varade ungefär 2 månader

Nej jobba inte där, jag gick till en annan utsättningsfirma och efter 2 månader provanställning fick jag "fast" anställning, jag höjde min lön 8200kr/månad
En utsättare har omkring 30 000 - 31 500 i månaden så ni kan räkna ut ungefär vad jag hade på Geomatikk.

 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 1
Möjlighet till utveckling 1
Ledning 1
Möjlighet att påverka 1
Arbetsmiljö 1
Medarbetare/stämning 3
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.1/10
 

Geomatikk, Gävle av fd utsättare (2016-07-12)

Instämmer med tidigare inlägg. Övertid som överstiger 200 timmar, jourtid som inte ersätts, lön som inte är rimlig och en arbetsmiljö som är faktiskt farlig. Man arbetar på eller vid väg där arbetsgivaren faktiskt inte tar sitt ansvar med tillräckliga säkerhets åtgärder. Avråder därför att jobba på eller via detta företag.  

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 1
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
1.6/10
 

Geomatikk, Gävle av Gurre (2016-03-01)

Affärsområde/yrkesroll: Fälttekniker

Vad sägs t.ex. om att jobba gratis en timme varje dag? Det erbjöds jag hos Geomatikk. Av solidaritet till bolaget fick jag lära mig att de övriga anställda fältteknikerna jobbar en timme gratis varje dag vid de dagliga arbetsresorna. En snabb överslagsräkning ger då att Geomatikk kräver att fältteknikerna ska jobba ca 6 veckor gratis per år. Jobbar den anställde 10 år hos Geomatikk får den därför räkna med att jobba gratis i över ett år! Det är 1 av tio timmar gratis!

I tillägg erbjuder Geomatikk något så trevligt som det de kallar "frivillig jour". Det betyder helt sonika att den anställde har jour dygnet runt året runt, utan betalning!

Ingångslönen är som för ett vårdbiträde och då ingår 6 veckors gratisarbete per år, obetald jourtid 24/7. Du har rätt att tacka nej till att rycka ut på din jour en lördagsnatt, men det får inte ske mer än 2 ggr per år. Annars kommer du anses vara ett bekymmer för företaget. Personligen har jag valt att inte jobba åt Geomatikk pga dessa usla villkor. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 1
Arbetsmiljö 5
Medarbetare/stämning 5
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
1.4/10
 

Geomatikk, Gävle av mätaren (2016-01-25)

Detta företag gör att vi som jobbar stressar på ett helt nytt sätt, helt klart inte en bra och säker arbetsmiljö.

Nu vill dem börja arbeta med el ledningar i Stockholm snart också, det kommer betyda ökade risker för oss som arbetar då det inte hör ihop att stressa och arbeta med strömförande saker. Enligt mina tidigare kollegor är företaget nu även under utredning för brott mot konkurrenslagen hos konkurrensverket, jag hoppas för er som är kvar att det blir bättre för er. Känns som att vi förtjänar något seriösare när man jobbat länge i branschen

 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 2
Möjlighet till utveckling 3
Ledning 1
Möjlighet att påverka 4
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 0
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.3/10
 

Geomatikk, Gävle av utsättaren (2015-06-17)

Affärsområde/yrkesroll: utsättare

Jag har jobbat i branschen i snart 15 år, och äntligen slutat åt Geomatikk, Sedan dem kom in i branschen så har kvaliteten och vilkoren snabbt blivit sämre för både kunderna och oss som jobbat i organisationen, Geomatikk ägs av ett utlänskt riskkapitalbolag så man kanske skulle väntat detta men jag är ändå otroligt förvånad hur illa det faktiskt kan bli. Verkligheten är att vi som gör jobbet i fält gör betydligt mindre och sparar in överallt, vi säljer en service, och servicenivån har sjunkit betydligt, det i sig själv är tråkigt då man jobbat länge mot kunder men nu levererar något mycket sämre, sedan lön och arbetsmiljö har verkligen också blivit bottendåligt, får vi besök av arbetsmiljöverket så blir det böter garaneterat men framförallt ska man måsta risikera hälsa på sitt arbete ? Nä jag hoppas verkligen något seriöst företag börjar arbeta med detta igen så man får en bra arbetsgivare att söka jobb hos. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 1
Möjlighet till utveckling 1
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 0
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme 

Säkra bedömningar

Om du vill kan du vara helt anonym när du bedömer arbetsgivare på Jobinside.

Arbetsgivare kan aldrig ändra eller ta bort bedömningar.

Läs mer...

Arbetsgivare från insidan

Månadens högsta betyg

Månadens lägsta betyg

Gå med i facket