Lärarjouren AB, Stockholm

Medelbetyg
0.8/10
2 bedömningar

Har du erfarenhet av att jobba för Lärarjouren AB? Klicka här för att lämna din egen bedömning av Lärarjouren AB. Se fler arbetsgivare i Stockholm.

Så här har Lärarjouren AB bedömts som arbetsgivare:
  Dåligt Neutralt Bra
  Lön 0.5
  Möjlighet till utveckling 0
  Ledning 0
  Möjlighet att påverka 0
  Arbetsmiljö 2.5
  Medarbetare/stämning 2.5
  Rekommenderas? 0


Bedömningar av anställda/före detta anställda

  Visa bedömningar av som har gett

 
0.1/10
 

Lärarjouren AB, Stockholm av Catani (2019-10-03)

Lärarjouren utnyttjar tillfället att använda studenter som behöver lön, inga utvecklings möjligheter . Skulle inte rekommendera för någon. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 1
Medarbetare/stämning 0
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
1.4/10
 

Lärarjouren AB, Stockholm av GrodanKermit (2019-04-22)

Affärsområde/yrkesroll: Lärarvikarie

Lärarjouren AB har även ett moderbolag som heter Pedagogpoolen AB. Jag arbetade för Lärarjouren under två terminer 2018. Man går på en intervju och därefter får man gå en halvdagskurs som ska förbereda en för arbetet. Därefter så får man telefonsamtal på tidiga morgnar där man erbjuds skolor att ställa in sig på och hålla lektioner. Det finns mycket att säga om den här typen av verksamhet, det verkar som att de olika bemanningsföretagen har bildat kartell då alla erbjuder samma timlön. Det positiva med arbetet ibland kan man få lite längre vikariat och ibland kan man hamna i klasser som är oerhört givande och roliga att undervisa. Det finns dock väldigt många negativa sidor med den här typen av arbete och anställning så ett varningens finger kommer här.

* Lärarjourens telefoncentral ringer dig på morgonen, för att Lärarjouren ska få in pengar så handlar det om att hyra ut så många vikarier som möjligt. Detta gör att personalen i telefoncentralen försöker sälja in vikariatet till dig med lock och pock och de är inte alltid sanningsenliga. Jag vet inte men tror att de kan ha provision eller i vart fall mätas på hur många vikarier de får ut, en del av dessa kan vara oerhört påstridiga i att försöka få dig att ta ett uppdrag och kan bli rätt otrevliga om man tackar nej. Det är stor skillnad mellan att hålla undervisning i en snäll klass i en övre medelklassförort och hålla lektion för elever med särskilda behov i en utsatt förort - men du får samma timlön.

* Tänk på att du bara får betalt för den tid du är där och undervisar, detta innebär att du kan hålla en lektion kl 0800 fram till 0900 och sedan ha en lektion kl 1300-1400 på samma skola, du får då inte betalt för tiden där emellan.

* Det är oerhört otacksamt arbete, du kommer aldrig få någon positiv återkoppling, endast negativ och räkna med att Lärarjouren alltid tar kundens parti oavsett vad det gäller. Du är bara en förbrukningsvara och lätt ersättbar medan skolorna är stora och viktiga kunder.

* Behovet av vikarier är stort på skolorna och det är rätt vanligt om man gör ett bra jobb att skolorna erbjuder anställning direkt av dem. De är dock förhindrade att faktiskt anställa dig då skolorna enligt deras kontrakt med Lärarjouren inte får anställa en vikarie som arbetat de senaste sex månaderna för Lärarjouren! Man riskerar alltså som vikarie att fastna i Lärarjourens kringresande timersättningsträsk trots att man alltså fått fint erbjudande om fast anställning (hände mig).

* Räkna med att skolorna ser dig som en alltialloslav. Detta innebär att om du har några som helst betalda håltimmar så är det stor sannolikhet att de kastar in dig som hjälplärare eller huvudlärare med en minuts varsel i ett ämne du inte behärskar, eller till och med ger order om att du ska sortera papper eller städa upp någonstans. Enligt formella instruktioner för lärarvikarierna så säger Lärarjouren att detta inte är något som ska accepteras men i praktiken så kommer Lärarjouren att inte ta ditt parti så länge som uppgifterna i vart fall handlar om lärarrelaterat arbete (vilket sortering av papper och uppstädning ibland kan ingå i). Skolorna betalar dyrt för att få en lärarvikarie så de vill ofta maximera användningen när du väl är där. Det enda som Lärarjouren verkar hårda på är att lärarvikarien ska ha rätt till sin lagstadgade rast, detta eftersom man troligen skulle få rättsliga problem om man struntade i.

* När du slutar så kommer du, om du begär det, få ett intyg på ditt arbete. Eftersom Lärarjouren inte själva vet så mycket om hur du fungerat på arbetsplatsen och du bara är en förbrukningsvara så kommer det stå något i stil med "X har fungerat bra" och mitt intyg skrevs av en ung kille på Lärarjourens central och var så illa skrivet att det i princip inte går att använda eftersom det helt saknar relevant språk i den typen av sammanhang.

Jag rekommenderar egentligen ingen att ta den här typen av timanställning. Försök hellre ta vikariat hos skolorna direkt. Lärarjouren har kontrakt med de flesta av Stockholms skolor, i det ögonblick du skriver på kontrakt för dem så kan du alltså inte få anställning direkt av någon av de skolorna på sex månader från avslutat kontrakt.

Det positiva är att Lärarjouren någon gång ibland har lite events, julfika, lite löpträning i grupp, några fortbildningstimmar (ej betalt dock). 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 1
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 4
Medarbetare/stämning 5
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme 

Säkra bedömningar

Om du vill kan du vara helt anonym när du bedömer arbetsgivare på Jobinside.

Arbetsgivare kan aldrig ändra eller ta bort bedömningar.

Läs mer...

Arbetsgivare från insidan

Månadens högsta betyg

Månadens lägsta betyg

Gå med i facket