Parks & Resorts,

Medelbetyg
6.6/10
6 bedömningar

Hur är det att jobba på Parks & Resorts? På Jobinside betygsätter anställda sina arbetsgivare och berättar om hur det verkligen är. Du som jobbar här eller har jobbat här, vad tycker du? Är det en arbetsgivare du kan rekommendera? Hur är det med lön och andra förmåner? Hur är lagandan och förtroendet för företaget? Är det bra arbetstider och roliga arbetsuppgifter? Berätta din historia för de som är nyfikna på denna arbetsgivare!

Har du erfarenhet av att jobba för Parks & Resorts? Klicka här för att lämna din egen bedömning av Parks & Resorts. Se fler arbetsgivare i .

Så här har Parks & Resorts bedömts som arbetsgivare:
  Dåligt Neutralt Bra
  Lön 6
  Möjlighet till utveckling 6.1666666666667
  Ledning 5.6666666666667
  Möjlighet att påverka 6.6666666666667
  Arbetsmiljö 6
  Medarbetare/stämning 7.8333333333333
  Rekommenderas? 8


Bedömningar av anställda/före detta anställda

  Visa bedömningar av som har gett

 
2.7/10
 

Parks & Resorts, av AndersG (2021-02-10)

Affärsområde/yrkesroll: Ordningsvakt

Jag arbetade som ordningsvakt. Jag visste att Gröna Lund hade rätt dåligt rykte som arbetsgivare för ordningsvakter (finns en hel tråd på vaktare.nu) men jag trodde att detta var förändrat då det gått flera år. Jag tog anställning och kan bara varna andra för att arbeta där. Ledarskapet är obefintligt och otydligt. Det finns minst 5-7 chefer bara på samma avdelning, hälften av dessa är inte själva ordningsvakter och har följaktligen ingen aning om ordningsvakters skyldigheter, befogenheter och lämpliga arbetsuppgifter. Lägg därtill att dessa chefer är runt 20 år gamla och kanske tidigare säsonger enbart har erfarenhet av att sälja glass och spela spöke i Spökhuset, dvs ingen erfarenhet av att leda och vara chef. Den som arbetar i ett sådant team med sådana chefer måste vara utrustad med oändligt tålamod, särskilt när olika chefer kan komma med olika direktiv. Var också inställd på att du förväntas bortse från chefer som begår brott i tjänsten, och då avser jag inte tjänstefel, även om det är ovanligt att det händer. I och med att ledarskapet inte fungerar så finns det heller ingen återkoppling till hur man arbetar, ingen tid sätts av för diskussion kring arbetssätt. Kritik framförs inte till den det berör eftersom ingen egentligen vet vem som har ansvaret och ingen heller vill ta det ansvaret. Istället ackumuleras kritik i form av sammanställningar som cheferna gör. En sådan sammanställning används när den behövs eller fyllts till bredden. Det händer att man som ordningsvakt beordras att begå sådant som kanske kan rubriceras som tjänstefel eller i vart fall något som Polismyndighetens tillsyn skulle kunna kritisera, tex avvisning/avlägsnande av personer utanför förordnandeområdet, förstöra gästers åkband/entrékort. Du kan bli inringd på kort varsel, räkna med prutning på arbetstiden när du väl är på plats.

Gröna Lund som arbetsgivare har ändå bra rykte och det med rätta. Jag kan inte avråda någon från att arbeta på någon annan avdelning inom Gröna Lund. Det är bara Säkerhetsavdelningen som brottas med problem, dessa problem skulle vara enkelt åtgärdade med en mer genomtänkt organisation och mer mogna personer i chefsroller.
 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 5
Möjlighet till utveckling 2
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 5
Medarbetare/stämning 2
Rekommenderas? 5

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
3.3/10
 

Parks & Resorts, av Ordningsvakt7 (2019-02-06)

Affärsområde/yrkesroll: Ordningsvakt

Säkerhetsavdelningen brottas med stora organisatoriska problem. Som ordningsvakt har du kanske 5-7 chefer varav hälften inte är ordningsvakter utan kanske är 20 år gamla och har serverat glass eller varit spöke i Spökhuset förra säsongen och nu fått en titel. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 5
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 5
Arbetsmiljö 3
Medarbetare/stämning 5
Rekommenderas? 5

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
8.7/10
 

Parks & Resorts, av Alpine (2017-09-03)

Affärsområde/yrkesroll: Sommarjobbare

Underbara människor som verkar dras till Parks & Resorts. De tar väl hand om dig när du börjar och det finns alltid någon att fråga. Man kan tro att det bara kommer att vara ett sommarjobb men det finns faktiskt chans att komma vidare inom företaget. Det är lite stressigt ibland att ha så mycket gäster omkring sig men också väldigt kul. Du får en helt ok lön på Parks & Resorts och dagarna går väldigt fort för att man har så mycket att göra och att man har roligt. Var beredd på att vara rätt slut när du går hem. Det är en jättebra stämning bland alla som jobbar här. Kommer fortsätta jobba här och kanske t o m söka mig vidare som ordinarie anställd. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 8
Möjlighet till utveckling 9
Ledning 8
Möjlighet att påverka 8
Arbetsmiljö 9
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 9

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
8.4/10
 

Parks & Resorts, av tArGeT (2015-05-18)

Bra teamledare som bryr sig och engagerar sig på ett bra sätt. Har alltid varit fullt ös på Skara. Parks & Resorts är en schysst arbetsgivare som ger en chans att utvecklas. Dagarna är rätt oförutsägbara och man får ofta improvisera vilket är kul! Lön som Parks & Resorts betalar är väl rätt ok. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 7
Möjlighet till utveckling 8
Ledning 8
Möjlighet att påverka 8
Arbetsmiljö 9
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 9

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
9.7/10
 

Parks & Resorts, av landslide (2015-02-09)

Parks and resorts är den bästa arbetsgivare jag någonsin haft. De är ärliga, raka i sin kommunikation, motiverar och stöttar personalen, arbetsledarna är kanonbra (med få undantag), man får anställningsavtal direkt och rätt lön + specar. Har ni aldrig säsongsjobbat på Kolmården, så kan jag varmt rekommendera det! 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 10
Möjlighet till utveckling 10
Ledning 9
Möjlighet att påverka 10
Arbetsmiljö 9
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 10

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
6.9/10
 

Parks & Resorts, av Sjukskriven (2008-10-23)

Affärsområde/yrkesroll: Sommarjobbare

Sommarjobbet på Gröna Lund var toppen i många avseenden. Pubkvällen varje månad, den stora avslutningsfesten varje säsong, klara arbetsrutiner, engagerade chefer som alltid stod upp för sin personal var toppen. Enformiga arbetsuppgifter i kassan eller bli stående ute ensam vid en attraktion hela dagen var mindre bra. Flera fick arbetsskador i form av hälsporre och ont i axlar och rygg. Men Gröna Lund lyssnade på sina anställda och tog in massörer och "Hälsostugan" var alltid öppen för vård av personalen. Och omplacering gjorde så fort någon fick ont. Långa arbetspass på 10h var inte ovanligt, men schemalagd tid för rast och lunch/middag fanns. Att arbeta varje helg var OK då man fick många kompisar på jobbet. Personalen var ofta i samma skede i livet. Många unga studenter. Jag har inte skrattat så mkt under ett jobb, som på Gröna Lund Tivoli AB. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 1
Möjlighet till utveckling 8
Ledning 9
Möjlighet att påverka 9
Arbetsmiljö 1
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 10

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme 

Säkra bedömningar

Om du vill kan du vara helt anonym när du bedömer arbetsgivare på Jobinside.

Arbetsgivare kan aldrig ändra eller ta bort bedömningar.

Läs mer...

Arbetsgivare från insidan

Månadens högsta betyg

Månadens lägsta betyg

Gå med i facket