Timarco, Bromma

Medelbetyg
3/10
15 bedömningar

Har du erfarenhet av att jobba för Timarco? Klicka här för att lämna din egen bedömning av Timarco. Se fler arbetsgivare i Bromma.

Så här har Timarco bedömts som arbetsgivare:
  Dåligt Neutralt Bra
  Lön 3.6666666666667
  Möjlighet till utveckling 2.7333333333333
  Ledning 1.8
  Möjlighet att påverka 2.3333333333333
  Arbetsmiljö 2.3333333333333
  Medarbetare/stämning 5.7333333333333
  Rekommenderas? 2.6


Bedömningar av anställda/före detta anställda

  Visa bedömningar av som har gett

 
1.1/10
 

Timarco, Bromma av eli (2021-05-12)

Affärsområde/yrkesroll: Lagerarbetare

Timarco är i särklass det värsta jobbet jag har haft. Jag jobbade där under en sommar, och tjejerna på lagret var guld värda, men det var också det enda bra med de här jobbet.

Jag anställdes som projektanställd dag för dag, vilket dem lade fram som "det är både bra för oss och dig!". Dessutom försvarade de att de inte hade kollektivavtal med att "lönen är högre än om vi var anslutna."

Min första vecka jobbade jag 9h-pass med en 30 min lunchrast och det var den enda rasten vi fick på hela dagen. De uttryckte att de inte ens ville att vi skulle gå på toa. Efter ett par dagar ändrades plötsligt arbetstiden till 11h-pass, och då med en timmes lunchrast, och jag tänkte att det är bara att bita ihop. Jag märkte efter ett par dagar att vissa trillade in en timme senare och även slutade innan mig och fick först då höra att extratimmarna var "frivilliga". Med det menade dem att jag inte skulle få vara kvar om jag ville jobba mindre, de var endast de få som fick särbehandling.

Sedan var det ständigt tävlingsinriktat. Vi kunde se exakt vem som packat mest och snabbast på datorn om vi packade ordrar då våra namn fanns i en lista. Sedan kunde man även se mest packade ordrar för veckan mm. Allt för att egga oss till att jobba ännu snabbare. Dessutom skulle vi signera alla plockordrar för att ledningen skulle kunna se vem som packade fel och även långsammast, och jag hörde även när chefen och lagerchefen pratade om att börja föra statistik på vem som gjorde flest fel, antagligen för att den personen inte skulle få vara kvar. Vi fick inte heller prata på lagret utan fick tillsägelser när vi snackade medan vi jobbade.

Lagret var varmt och trångt och man fick springa mellan packorderna för att hinna med på en godkänd tid. Jag hade ständigt rivmärken på armarna och fick även arbetsskador i handlederna då jag oftast försökte plocka alla ordrar på en gång för att inte slösa tid på att springa och lämna dem.

Jag vet inte om det är så nu, men då var det endast tjejer som jobbade och folk kom och gick över en dag. Tjejerna på lagret var dock väldigt välkomnande och trevliga, medan de som jobbade på kundtjänsten tror jag inte sa ett enda ord till mig medan jag jobbade där.

Kan även tillägga att när jag sa upp mig fick jag ett svar där det stod "Jag förutsåg detta och vi förväntade oss inte att du skulle komma tillbaka." Och jag tolkade det som att jag ändå inte hade fått vara kvar då jag hade börjat prata om att organisera oss fackligt. Det var inte populärt det.

Skulle aldrig rekommendera någon att jobba på det här lagret, men självklart har man ibland inga val, så som jag inte hade under tiden jag var där. Man kan ju alltid hoppas på att de ska ha bättrat sig men det har jag extremt svårt att tro på.  

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 3
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 5
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.9/10
 

Timarco, Bromma av fireandflames (2020-10-06)

Affärsområde/yrkesroll: Lagerarbetare

Har några års erfarenhet av det här stället och det finns egentligen inga ord för de känslor jag känner inför att ha bevittnat så otroligt många enskilt märkliga händelser på det här företaget. Men jag kan faktiskt hålla med en del föregående kommentarer här på sidan och jag har lyckats lista några stycken. Jag hoppas att det här ska visa på hur oseriös och oprofessionell den här arbetsgivaren är. Och för att inte tala om hur respektlösa de är mot sina anställda.

-Det är i princip omöjligt att få fasta timmar hos denna arbetsgivare. Om man frågar säger de bara att de inte har behov. Samtidigt kan det nästa vecka komma in två nya fastanställda.

- Väldigt många personer kom och gick. Vissa slutade efter bara två dagar.

- När en myndighet skulle göra besök skämtades detta bort och förlöjligades. Inför besöket ändrades vissa saker och sen ändrades det tillbaka efter besöket.

- I början fick bara tjejer arbeta där. Detta blev något av en snackis och man undrade hur det kom sig. Sedan blev plötsligt några killar anställda. Inga tjejer förutom de ansvariga hade då en fast anställning. Killarna verkade få fasta anställningar direkt. Killarna fick dessutom ta hand om ett stressigt och tungt moment, som cheferna tydligen hade bedömt oss tjejer som inkompatibla för, medan vi tjejer fick göra de ”lättare uppgifterna”, fast vi tidigare utfört de tunga uppgifterna, dessutom under tidspress. Det blev en grabbigare jargong och den dåvarande lagerchefen tog "sina grabbar" under vingarna medan tjejerna fint stod bredvid och lyssnade på.

- Vi fick aldrig veta ifall det skulle komma nya medarbetare, förrän de var igång och jobbade. Detta skapade extrem förvirring hos de andra. Man blev orolig över sin egen anställning.

- Man var alltid tvungen att bevisa sig. Hård konkurrens om passen, även för dem som varit anställda i flera år. Och de som blev favoriter fick pass. De andra fick kämpa. Även om de var tillgängliga för jobb på heltid. Och man fick sällan feedback kring sin arbetsinsats.

- Man fick sällan hela lunchraster. Om man fick 1 timmes lunchrast blev man euforisk. Annars var 30 minuter standard och då fick man hälla i sig maten.

-Det var dålig kommunikation. Vissa anställda fick viktig information gällande rutiner, arbetsuppgifter eller schema medan andra inte fick det.

- Man kunde höra rykten om anställda som ifrågasatte varför de inte hade kollektivavtal och andra självklara förmåner som ett seriöst företag ska ha på 2010-talet. De personerna sågs aldrig till mer.

Detta är bara början... Vissa företeelser gällande olovlig fotografering och övervakning har faktiskt satt sina spår hos mig för där man faktiskt gått emot existerande personskyddslagar och inte informerat om eller hämtat samtycke innan. Det är för mig otroligt hur de egentligen kunnat komma undan med det.

En till händelse är då en anställd fick en löst sittande taklampa i huvudet. En sån där stor, tung lampa med lysrör. Efter det skruvades alla taklampor fast extra noga. Men ingen fick veta något, förutom de få av oss som stod bredvid och bevittnade händelsen.
 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 5
Rekommenderas? 1

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
8.9/10
 

Timarco, Bromma av Force (avregistrerad) (2020-01-30)

Affärsområde/yrkesroll: Lagerarbetare

Har arbetat ett par år på Timarcos lager och trivs super. Trevliga kollegor, bra chef och man har möjlighet att utvecklas, få fler ansvarsområden och man blir lyssnad på om man har ideér på vad som kan göras bättre. Lagret är lite mindre utan stora truckar vilket gör att det känns mer som en vanlig arbetsplats än ett lager. Det är även alltid musik i högtalarna vilket peppar och gör en på bra humör. Jag gillar även att det är ett aktivt jobb där man får röra mkt på sig, så skulle absolut rekommendera arbetsplatsen om man gillar att ha ett aktivt jobb och trevliga kollegor. Tummen upp! 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 8
Möjlighet till utveckling 9
Ledning 7
Möjlighet att påverka 9
Arbetsmiljö 9
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 10

Kommentera  (1 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
8/10
 

Timarco, Bromma av Hulda (2020-01-28)

Affärsområde/yrkesroll: Kundservice

Jag har snart jobbat här i ett år och måste säga att jag är glatt överraskad över hur bra detta företaget är!

Det är en kort väg från mig som arbetare och upp till ledningen, så om man föreslår en ändring tar det max en vecka innan det är genomfört. Alla idéer är välkomna och cheferna lyssnar och tar till sig, inte som på större företag där en underchef blockar ens idéer innan de ens tagit form.

Arbetsmiljön är bra, trevliga kollegor och man kan tala med alla, det är ingen som är otrevlig. De har lite luncher under arbetstid och evenemang efter jobbet, och man känner sig alltid välkommen.

Möjligheten att utvecklas är enorm! Då företaget växer så finns det ofta plats för den som visar framfötterna att klättra, och har man ett mål och visar att man förtjänar det så har jag inte haft något problem med att nå dit jag ville.

Jag rekommenderar denna arbetsplats och har redan förvärvat fler av mina bekanta hit och även de är nöjda.
Den bästa arbetsplatsen som jag har jobbat på! 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 8
Möjlighet till utveckling 9
Ledning 6
Möjlighet att påverka 8
Arbetsmiljö 7
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 8

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
1.6/10
 

Timarco, Bromma av GNR (2019-11-04)

Affärsområde/yrkesroll: kundtjänstmedarbetare

Åh, jag visste inte att denna sida existerade. Det kommer kännas SÅ bra att få skriva av sig och jag hoppas jag räddar någon från att börja på detta företag.

Så, vart ska jag börja? Jag fick en provanställning hos Timarco på sex månader. Jag kände mig välkomnad av mina närmaste kollegor och fick höra att jag gjorde bra ifrån mig. Ett par månader gick förbi. En tisdag kom och ledningen ville prata med mig, klockan var runt 16.50 och 10 minuter senare skulle jag gå hem för dagen samt åka iväg på en veckas semester kommande dag.

Det gjordes snabbt klart för mig att jag inte skulle få fortsätta min provanställning där. Jag "hade inte kommit så långt som de hade önskat" fick jag höra. Jag blev HELT chockad och detta kom så oväntat, med tanke på att jag gått i tron om att jag gjort bra ifrån mig samt gjort allt jag blivit ombedd om. Självklart ville jag få reda på mer konkret om/vad jag gjort för fel. Ickesvaret jag fick löd att "dom hade ingen skyldighet att tala om det då det bara var en provanställning." Insåg att jag inte skulle få någon mer förklaring än så och jag lämnade. (Hur kan man vara såhär kall mot en medmänniska? Fattar inte)

Nu har några månader gått och jag vet fortfarande inte varför det blev såhär. I efterhand är jag dock glad att jag inte är kvar. Ett oerhört oseriöst företag där ledningen verkar har NOLL intresse i att lära känna sina anställda. Ledningen verkar heller inte speciellt intresserade av kunders önskemål och förslag på förbättringar. Man skickar ut standardsvar på kunders frågor, funderingar och klagomål där det sägs att företaget tar emot kritiken och jobbar på att optimera. Men så länge jag var där så märkte iallafall inte jag av denna "optimering". Jag försökte förmedla kundernas önskemål ett flertal gånger, men upplevde inte att jag fick något gehör. Företaget känns omodernt och bakåtsträvande och TACK Timarco för att jag inte fick vara kvar.

Efter min veckas semester så tog det inte många dagar innan jag skaffade mig ett nytt jobb där jag trivs och där jag blir behandlad med värdighet och respekt - som jag förtjänar.
 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 5
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 3
Medarbetare/stämning 3
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
2.4/10
 

Timarco, Bromma av koll (2019-03-03)

Affärsområde/yrkesroll: Kontor/övrigt

Hej
Jag jobbade på kontoret, kan Inte med gott samvete rekommendera en vän att söka hit.
Dock vill jag understryka att kollegorna är snälla och trevliga, kritiken som följer är ej riktad mot "den vanliga kollegan".
Utfrysning, ja det förekommer och du kan även bli av med dina arbetsuppgifter och slussas ut på lagret.
Arbetsklimatet, bokstavligen, ligger på 38+ på lagret och kontoret under sommaren. Räkna ej med sval arbetsplats under sommaren, möjligen kyligt från ledningen.
Läsa era papper noga, se till att era arbetsuppgifter står med tydligt. För på den här arbetsplatsen kan du förlora dem. Om du inte är uppmärksam kommer dom att lura dig. Jag fick uppleva det och när jag slutade så var det "one of a kind". Min jurist sa att han aldrig sett något liknande. Men jag blev i alla fall inte utfryst eller illa behandlad som andra. Undvik detta sjunkande skepp då fler lämnar.
(En chef som ej tar i hand när man slutar eller tackar för arbetet tycker är bara dåligt uppförande. Rakt av) 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 5
Möjlighet till utveckling 1
Ledning 1
Möjlighet att påverka 1
Arbetsmiljö 1
Medarbetare/stämning 8
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
7.1/10
 

Timarco, Bromma av Anställd987 (2019-02-08)

Affärsområde/yrkesroll: Lagerarbetare

Läste de dåliga kommentarerna innan jag började på lagret men ville ändå ge de en chans då de verkade trevliga vid intervjun. Jag måste säga att jag inte riktigt förstår dessa omdömen eller så har de ändrat sig mycket. Bra arbetsplats där jag själv kan bestämma vilka dagar jag kan/vill jobba. Supertrevliga kollegor. Visst, jobbet på lagret kan bli lite enformigt, men som sagt trevligt och perfekt när man vill tjäna lite extra pengar. Jag har till och med rekommenderat min polare att börja jobba här :) 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 7
Möjlighet till utveckling 5
Ledning 5
Möjlighet att påverka 6
Arbetsmiljö 7
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 10

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
1/10
 

Timarco, Bromma av hej1234 (2018-09-23)

Affärsområde/yrkesroll: Lagerarbetare

Detta är den absolut SÄMSTA arbetsplats jag varit på. Jag har aldrig jobbat på ett företag vars ledning bryr sig så lite om sina anställda. Arbetsmiljön är hemsk och uppgifterna är inte ett dugg ergonomiska för kroppen. Borden där man står och packar är dåligt utformade och vissa går dessutom inte att höja, vilket utsätter ryggen för enorma påfrestningar. Ventilationen är obefintlig, det är iskallt på vintern och runt 27-34 grader på sommaren. Tröjorna man tvingas ha på sig är av 100% polyester vilket gör att de inte andas alls. Gångarna där man plockar varor är otroligt trånga och ställningarna där varorna ligger har vassa kanter vilket resulterar i sår över hela armarna. Ibland är det bara 30 minuters rast på ett 8-timmars pass och utöver det är det inte ens tillåtet att ta en kaffe eller frukt på 5 minuter under för- eller eftermiddagen. Det finns absolut ingen möjlighet att kunna påverka och förbättra arbetsmiljön. Inte ett enda personalmöte i sikte och försöker man påverka blir man snabbt tillrättavisad och förminskad. Dom har inte kollektivavtal och det pushas från ledningen att man ska ta vissa pass för att inte bli schemalagd på mer än 8 timmar per pass veckan efter. Det finns en mängd bättre lagerjobb än detta. SÖK INTE DETTA JOBB!! 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 7
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
9/10
 

Timarco, Bromma av Projekt (2018-09-11)

Affärsområde/yrkesroll: Administratör

Mycket bra arbetsgivare som lyssnar och tar till sig nya idéer och förslag. Högt tempo i ett företag som går framåt, vilket gör arbetsuppgifterna intressanta och givande. Trivs väldigt bra med kollegorna! 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 8
Möjlighet till utveckling 10
Ledning 8
Möjlighet att påverka 9
Arbetsmiljö 8
Medarbetare/stämning 10
Rekommenderas? 10

Kommentera  (1 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.7/10
 

Timarco, Bromma av Anonymtt (2018-09-06)

Vart ska man börja? Detta är som övriga skriver en horribel arbetsplats på alla sätt och vis. Ledningen är fruktansvärd och många i personalen är mer eller mindre rädda för en eller flera av de ansvariga. De har vid olika tillfällen nästintill hotat personalen att jobba över & jobba helg genom att säga att om man inte ställer upp så får man inga fler pass. Man förväntas att vara helt knäpptyst kollegor emellan och jobba på i orimligt snabbt tempo nonstop, och man pressas att jobba snabbare hela tiden genom att fylla i tidsrapporter och är man inte tillräckligt snabb får man tillsägelser. Är det mycket att göra så läggs det på arbetstimmar och lunchen halveras, utan att fråga personalen. Arbetsmiljön är under all kritik, en byggnad som blir iskall på vintern och stekhet på sommaren. Finns även mögel i lokalen som bara göms bakom kartonger.
Finns mycket mer att säga om detta företag och denna ledning men kortfattat så rekommenderar jag INGEN att jobba här, ledningen bryr sig inte ett dugg om de anställda. Obs uppercut är samma företag. 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 5
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme 

Säkra bedömningar

Om du vill kan du vara helt anonym när du bedömer arbetsgivare på Jobinside.

Arbetsgivare kan aldrig ändra eller ta bort bedömningar.

Läs mer...

Arbetsgivare från insidan

Månadens högsta betyg

Månadens lägsta betyg

Gå med i facket