Tjörns kommun, Tjörn

Medelbetyg
1.3/10
1 bedömning

Har du erfarenhet av att jobba för Tjörns kommun? Klicka här för att lämna din egen bedömning av Tjörns kommun. Se fler arbetsgivare i Tjörn.

Så här har Tjörns kommun bedömts som arbetsgivare:
  Dåligt Neutralt Bra
  Lön 0
  Möjlighet till utveckling 0
  Ledning 1
  Möjlighet att påverka 0
  Arbetsmiljö 1
  Medarbetare/stämning 7
  Rekommenderas? 0


Bedömningar av anställda/före detta anställda

  Visa bedömningar av som har gett

 
1.3/10
 

Tjörns kommun, Tjörn av Pebble (2019-01-23)

Affärsområde/yrkesroll: Vårdbiträde i hemtjänst

Har jobbat i hemtjänsten som biträde på timmar.

Kommunen sparar in på personal så man blir bara erbjuden jobb med så få timmar att det inte går att försörja sig på lönen. De tycker att man ska vara "tacksam" att man blir erbjuden att jobba 7-12 eller 17-22. Klagar man så erbjuds man att arbeta bägge passen, dvs splittrade arbetspass. Man behandlas som livegen. De har inte förstått att det är otroligt lätt att byta arbetsplats och att det är bättre att inte bokas in alls på korta arbetsplats för då kan man arbeta någon annanstans. DE ska vara tacksamma att folk vill arbeta för en arbetsgivare som saknar vettig ledning.

Ett fåtal vill ha korta arbetspass och det är ok men de allra flesta vill det inte. Så när det blir extra vprdkrävande och mer personal behövs tricksar man med körtider osv så att det på pappret ser ut som det bara behövs ett fåtal timmar. Samtidigt fattas det ständigt personal och man hinner inte riktigt med att göra sitt jobb ordentligt. Det är alltså en ledningsfråga där man sparar in på personal Trots att kommunpolitikerna bestämt att hemtjänsten INTE ska ha besparingar.

De anställer direkt olämplig personal utan referenser, utan registerutdrag och utan körkort trots att arbetet innebär många timmars kötid. Det blir mycket tungt att ha sådana kollegor som ofta är en fara för sig själva men framförallt för sin omgivning.

Vidare så åldersdiskriminering kommunen grovt. Ingen över 50 utan uskutbildning erbjuds tillsvidareanställning däremot anställer man många människor utan utbildning på tillsvidareanställning som är under 50.

Jag byter arbetsgivare nu trots att jag trivs med kollegorna. Ledningen och planeringen gör arbetsplatsen orimlig att jobba på.  

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 1
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 1
Medarbetare/stämning 7
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme 

Säkra bedömningar

Om du vill kan du vara helt anonym när du bedömer arbetsgivare på Jobinside.

Arbetsgivare kan aldrig ändra eller ta bort bedömningar.

Läs mer...

Arbetsgivare från insidan

Månadens högsta betyg

Månadens lägsta betyg

Gå med i facket