Tullverket, Stockholm

Medelbetyg
0.4/10
2 bedömningar

Har du erfarenhet av att jobba för Tullverket? Klicka här för att lämna din egen bedömning av Tullverket. Se fler arbetsgivare i Stockholm.

Så här har Tullverket bedömts som arbetsgivare:
  Dåligt Neutralt Bra
  Lön 0.5
  Möjlighet till utveckling 0
  Ledning 0
  Möjlighet att påverka 0
  Arbetsmiljö 0.5
  Medarbetare/stämning 2
  Rekommenderas? 0


Bedömningar av anställda/före detta anställda

  Visa bedömningar av som har gett

 
0.6/10
 

Tullverket, Stockholm av Customs (2017-05-02)

Affärsområde/yrkesroll: Tullinspektör

Stora brister i ledarskapet, finns inget förtroende för ledningen. Inga rutiner som fungerar enhetligt. Organisationen fungerar oeffektivt, man tar inte vara på den kunskap som finns utan låter hellre låsa ute stora grupper med anställda med rädsla för konkurrens. Hög personalomsättning. Fastställa tullar är myndighetens uppdrag och målet som myndigheten jobbar mot är en siffra som bara höftas fram sen jagar man företag på pengar för att nå upp till detta mål. Man ställer orimliga krav på importören, det är i princip omöjligt att göra rätt på grund av den enormt tunga byråkratin. De flesta varorna går rakt igenom systemet så det är ingen stor risk att åka fast, men de som gör det får ofta betala stora summor vilket inte skapar konkurrensneutralitet. Myndigheten har massor med chefer som är oförmögna att samarbeta och ta enhetliga beslut. För den som vill framåt i arbetslivet kan jag inte rekommendera Tullverket.

 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 1
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 1
Medarbetare/stämning 2
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme


 
0.3/10
 

Tullverket, Stockholm av Calle (2010-06-10)

Tullverket har stora problem i sin organisation på så sätt att verkets medarbetare och chefer inte har något förtroende för Tullverkets ledningsgrupp. Bristen på förtroende för ledningen visar sig dagligen och genomsyrar hela verksamheten.

Medarbetare och chefer uppmanas att våga säga vad man tycker, även negativ kritik, men i själva verket missgynnas och straffas de som vågar framföra någon som helst kritik. Det här är en statlig myndighet som är allt annat än demokratisk.

Det finns inte heller något hopp om bättring då tullverkets personalchef är en av dem i ledningen med lägst förtroende hos verkets chefer.

Det har gått så långt att det enda sättet att överbrygga klyftan mellan ledning och den övriga organisationen är att hela eller delar av ledningen byts ut. Detta borde framgått inte minst av den medarbetarundersökning som genomfördes under våren 2010 och som visade att förtroendet för ledningen var mycket lågt.
 

  Dåligt Neutralt Bra
Lön 0
Möjlighet till utveckling 0
Ledning 0
Möjlighet att påverka 0
Arbetsmiljö 0
Medarbetare/stämning 2
Rekommenderas? 0

Kommentera  (0 kommentarer)     Anmäl omdöme 

Säkra bedömningar

Om du vill kan du vara helt anonym när du bedömer arbetsgivare på Jobinside.

Arbetsgivare kan aldrig ändra eller ta bort bedömningar.

Läs mer...

Arbetsgivare från insidan

Månadens högsta betyg

Månadens lägsta betyg

Gå med i facket