Framtiden - Smedjegatan 21 B, Jönköping av Anonymsanning

 
0.3/10
 

Anonymsanning skrev:

Har aldrig i hela mitt liv mött ett så oseriöst företag innan. Ett företag som målade upp guld och gröna skogar under intervjuerna inför anställningen. Verkligheten var en helt annan och man blev istället bara ett verktyg som konstant jagade poäng för att undvika rädslan att sparkas. Företaget lyfter många gånger sitt "ledarskap" men faktum är att ledarskapet hos de flesta (inte alla) gick enbart ut på management by fear. Favorisering och utfrysning om man inte klickade med sina chefer var uppenbart och snacket mellan anställda florerade i hög utsträckning angående chefskapet. Den höga personalomsättningen är ingen slump och det är tråkigt för grundarna att företaget nu tagit den väg det faktiskt har, för det verkar inte finnas den uppfattningen hos ledningen.
Behandlingen av personalen är helt enkelt under all kritik och nej, enkäterna visar inte sanningen. Jag som tidigare anställd vet hur snacket går. Undvik framtiden.

Tillbaka till Framtiden

Kommentarer

Anmäl kommentar

Marcus Hökenklo (2017-10-21 13:28)

Hej anonym,

jag uppfattar oss som alltigenom seriösa och skulle så gärna förstå vad du grundar din motsatta uppfattning på?

Att jobba med poäng är ett suveränt sätt att skapa trygghet. Genom tydliga mål får man som medarbetare alltid svaret på om man lever upp till förväntningarna - och ännu viktigare - möjligheten att få stöd och hjälp med de delar som man behöver utveckla.

När jag ser mig omkring i vår chefsgrupp så får jag väldigt svårt att ens litegrann förstå varifrån rädslan skulle komma. Jag känner väldigt många av dessa människor väldigt väl och är trygg med att din bild är felaktig.
...


Anmäl kommentar

Marcus Hökenklo (2017-10-21 13:28)

Är vi fullkomliga och ofelbara? Såklart inte. Att växa i vår hastighet är utmanande för vilket bolag som helst. Det blir ibland fel och då försöker vi fixa det. Att vi jobbar med goda avsikter är en av grunderna för vårt ledarskap.

Det är inte alls tråkigt för grundarna att vi har tagit den vägen vi har, jag råkar ju vara 1 av 2 grundare. Till att börja med är det inte en "ny" väg vilket du antyder. Jag är otroligt stolt över gänget på Framtiden, jag menar verkligen att jag tycker det är jordens bästa gäng.

Dessa svepande "vet hur snacket går"-kommentarerna är faktiskt meningslösa. Du är, på riktigt, varmt välkommen att höra av dig så vi istället kan prata om konkreta situationer och personer och därigenom kanske förstå varandra.

Mvh Marcus, VD Framtiden


Anmäl kommentar

Anonymsanning (2017-10-21 16:44)

Hej!
Med oseriösa menar jag ett företag med en skyhög personalomsättning men som blundar för detta. Men främst management by fear och ett ledarskap som påpekar att vissa arbetssysslor ska ske på fritiden.

Att hävda det skapar "trygghet" känns enligt mig väldigt fel. Det är visserligen ett verktyg för att kunna mäta leverans och prestation hos medarbetare, ja. Men trygghet, nej. Här kommer även problematiken in med ledarskapet. Istället för att lyfta och hjälpa medarbetare med sina uppgifter används i stort sett bara följdfrågor för att "coacha" och inga ytterligare medel för att lyfta eller förbättra medarbetaren och dess välbefinnande. Det är skillnad på att vara chef och ledare.

Du säger att du är trygg med att min bild är felaktig vilket uppfattas aningen oseriöst. Se istället den problematik som jag och uppenbarligen många andra på denna lyfter och försök hitta förbättring.


Anmäl kommentar

Marcus Hökenklo (2017-10-22 09:43)

Hej igen anonym,

nej, vi blundar inte för att någon slutar - varje enskilt fall är ett misslyckande ur perspektivet att vi vill ha så långa anställningar som möjligt. Samtidigt är det bättre att inte fortsätta tillsammans om vi inte är rätt för medarbetaren eller medarbetaren för oss.

Om någon har blivit ombedd att utföra arbetssysslor på fritiden så är det kort och gott fel. Vi värnar om att våra medarbetare ska kunna ha en bra återhämtning och har därför bland annat ledande flexregler.

Om poäng används på rätt sätt är det definitivt en hjälp till trygghet, jag vet det tack vare 13 års erfarenhet och framför allt genom att få ha varit del av många människors resa hos oss. Ja, att coacha är ett ypperligt hjälpmedel och jag vågar påstå att få om något annat företag erbjuder lika mycket chefshjälp i form av t.ex. just coachning.
.....


Anmäl kommentar

Marcus Hökenklo (2017-10-22 09:43)

Om man som du inte tycker det är positivt är det såklart bättre att välja att jobba någon annanstans.
Detsamma gäller för övrigt feedback. Jag har aldrig träffat en person som säger att man inte vill ha feedback, jag har däremot träffat en hel del som i praktiken sen inte vill det.

Chef och ledare? Kul att du tar upp det eftersom det är själva ingången i vårt ledarskap "vara chef är en position, vara ledare är en relation". Det är en väldigt stor skillnad och vårt relationsbaserade ledarskap är en avgörande förklaring till vår framgång.

Nej, oseriös är inte ett vanligt omdöme jag får. Ja, jag är fortfarande trygg med att din bild av att våra chefer är skräckinjagande (management by fear) är felaktig. Jag lägger mycket tid på att förbättra och utveckla vår verksamhet fast föredrar att göra det i en riktning som gör oss bättre och lyckligare.

Mvh Marcus, VD Framtiden


Anmäl kommentar

Marcus Hökenklo (2020-02-20 16:43)

Hej,

Jag var VD för Framtiden 2004 – 2018. Tack vare uppgifter från medarbetare har Framtiden nu gått till botten med ett antal allvarliga missförhållanden. Därför har jag och Framtiden insett att den helhetsbild som du och andra förmedlade var rätt och att jag i mina svar hade fel. Jag borde ha lyssnat och agerat omgående när du och andra delade med er av era dåliga upplevelser.

Jag känner stort ansvar för att problemen de senaste åren fick fortgå och jag vill be dig och andra drabbade om ursäkt. Förlåt! Jag vill samtidigt tacka för att du delade med dig.

Du är varmt välkommen att höra av dig till mig.

Mvh Marcus Hökenklo, VD Framtiden 2004 – 2018


Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.