Framtiden - Smedjegatan 21 B, Jönköping av föredetta anställd

 
3.1/10
 

föredetta anställd skrev:

Positiva saker med företaget är otroligt trevliga kolleror som sprider glädje, gratis frukost, fräscha lokaler, flextidsystem och konturneliga resor/teambuildning.

Dock vägde inte det positiva tyngre än det negativa för mig i längden. Arbetsmiljön är stressig och det ställs höga krav på anställda - tyvärr så höga att folk sjukskrivs eller slutar. Personalomsättningen är orimligt hög (observera att säljbaserade företag överlag har hög personalomsättning, men Framtiden är extrema på detta plan). Många klarar inte av att uppnå sina säljmål och blir därför uppsagda redan under provanställningen. Några av mina kollegor uttryckte en osäkerhet för sin anställning, en trygghet som jag egentligen anser att alla ska kunna känna när de går till jobbet. Under min tid på företaget förekom det både utköpning av anställda och beetende som till viss del kunde bidra till provocerad uppsägning. Om det från ledningens håll fanns en aktiv förhållningsplan för att minska antalet personer som slutar så var det ingenting som kommunicerades utåt eller märktes av. Tips till ledningen: Om detta faktiskt är något som ni arbetar aktivt var transparent med det. Det finns ingenting som ger sämre Empoyer Branding än anställda som känner sig utbytbara. Som en kollega till mig uttryckte det: "Det är knappt värt att lära känna ens nya kollegor, för snart kommer de ändå nya".

Stress och noll känsla av personlig utveckling ledde till att jag sa upp mig. Anledningen till att jag stannade så länge på Framtiden var mina fantastiska kollegor, utan dem hade jag nog slutat redan under provanställningen. Idag får jag betydligt högre lön för en liknande roll på ett annat företag, min utvecklingskurva har gått upp och jag har otroligt härliga kollegor på mina nya arbetsplats med.

Tillbaka till Framtiden

Kommentarer

Anmäl kommentar

Marcus Hökenklo (2018-12-04 08:14)

Hej,

vad kul att du har en positiv bild av våra kollegor och flera andra delar av det som vi jobbar väldigt aktivt med för att åstadkomma en positiv arbetsmiljö. Det är såklart en del av anledningarna till att vi återkommande har så fina resultat i våra medarbetarenkäter.

Du har fel i att vi skulle ha höga sjuktal, de är tvärtom låga i en objektiv jämförelse.

Personalomsättningen för provanställda är för hög, det är vi helt eniga om. Tyvärr är den på samma nivå som andra branschkollegor. Det är vi inte alls nöjda med och du kan vara helt lugn över att ledningen är medveten om det och gör sitt bästa för att lyckas bättre.


Anmäl kommentar

Marcus Hökenklo (2018-12-04 08:14)

Det är krävande att jobba hos oss, det är sant för vi siktar mot världsklass. Det är också sant att väldigt många hos oss vittnar om hur givande och berikande det är. Min bild är att vi erbjuder enormt mycket personlig utveckling, ofta i form av coachande och feedbackande insatser för varje kollega, varje vecka.

Jag tar väldigt gärna en personlig dialog kring dina upplevelser, för att lära mig mer om hur vi kan bli ännu bättre.

Tack på förhand.

Mvh Marcus, VD Framtiden


Anmäl kommentar

föredetta anställd (2018-12-10 17:38)

Hej Marcus,

Tack för återkopplingen.

Jag vill avslutningsvis bara påpeka att jag aldrig i min kommentar påstod att Framtiden har höga sjuktal. Det är alltid en god idé att läsa igenom en recension en extra gång innan man påstår att någon har fel om något som personen i fråga inte ens har skrivit. Kort och gott: Det är bättre att stanna upp, reflektera och ta till sig framför att gå i motattack.

Allt gott!


Anmäl kommentar

Marcus Hökenklo (2018-12-18 08:27)

Hej igen,

tack för ditt svar.

Det var din skrivning om "...tyvärr så höga att folk sjukskrivs..." som jag tyckte gav en (felaktig) bild av höga sjuktal.

Skönt att vi är överens om att så inte är fallet!

Tack för tipset om att stanna upp och reflektera, det ska jag försöka göra lite extra i helgerna ;-)

God Jul och Gott nytt, du är fortfarande väldigt välkommen att höra av dig direkt till mig :-)

Mvh Marcus, VD Framtiden


Anmäl kommentar

Marcus Hökenklo (2020-02-20 16:45)

Hej,

Jag var VD för Framtiden 2004 – 2018. Tack vare uppgifter från medarbetare har Framtiden nu gått till botten med ett antal allvarliga missförhållanden. Därför har jag och Framtiden insett att den helhetsbild som du och andra förmedlade var rätt och att jag i mina svar hade fel. Jag borde ha lyssnat och agerat omgående när du och andra delade med er av era dåliga upplevelser.

Jag känner stort ansvar för att problemen de senaste åren fick fortgå och jag vill be dig och andra drabbade om ursäkt. Förlåt! Jag vill samtidigt tacka för att du delade med dig.

Du är varmt välkommen att höra av dig till mig.

Mvh Marcus Hökenklo, VD Framtiden 2004 – 2018


Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.