Jobinside

Saab

Representerar du arbetsgivaren?

Saab - Anställdas omdömen om lön och andra arbetsvillkor

Vad säger arbetsgivaren -

stämmer omdömena?

INSTÄMMER TILL

?

Arbetsgivaren har ännu inte visat detta

Så här har Saab bedömts som arbetsgivare:

2.9/10

11 Omdömen

Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?

Alla omdömen

1.1/10
  
Saab 
   Ingenjör
för 1 år sedan
Omdöme generellt
Efter nästan tio år som anställd så gav jag upp det här företaget. Det är en intressant verksamhet med utmaningar såväl tekniskt som socialt. Tyvärr har arbetsmiljön den senaste tiden försämrats kraftigt med allt tightare scheman och stressade tidplaner. Villkoren är tyvärr rätt usla jämfört med andra delar av branschen.

Det som avgjorde det hela för min del är det faktum att vi fortsätter sälja vapen och annan krigsmaterial till konflikthärdar som Jemen. Jag kan kan inte längre försvara inför min familj och mina vänner de affärer som min arbetsgivare genomför.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.0/10
  
Saab 
   Systemutvecklare
för 1 år sedan
Omdöme generellt
Ett företag som skryter om teknikutveckling men i verkligheten ligger långt efter resten av industrin och sitter fast i gamla stora och dyra tekniska lösningar. Knappast en bra miljö för innovation. Ledningen har satt i system att ha en mycket hög arbetsbelastning, annars har folk för lite att göra. Detta har resulterat i ett stort antal sjukskrivna för utbrändhet. En enorm mängd externa konsulter som är hyggligt välbetalda, men som fast anställd kan du inte räkna med något i närheten av marknadslön.

I slutänden ett företag som ser snyggt ut på ditt CV men inte ett ställe där du vill stanna flera år. Ett tips är att ta anställning på något av konsultbolagen och ta ett uppdrag här, det ger dig betydligt bättre betalt och en naturlig väg ut.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.6/10
  
Saab 
för 1 år sedan
Omdöme generellt
Ett företag jag inte rekomenderar. Kan vara bra att ha på CV men inget långvarig.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
3.7/10
  
Saab 
   Maskinkonstruktör
för 1 år sedan
Omdöme generellt
SAAB nästan skryter till och från om att de inte är löneledande i någon av de branscher som de deltar i, och det är sant. Kvalitén på lokalerna varierar kraftigt. I min mening så är ledning och framförallt stämningen helt ok, men det beror på avdelning och grupp, naturligtvis.

Någon sa att företaget är bra för barnfamiljer och det kan jag hålla med om. De är även bra på att ta in nyexade. Det kan ingen ta ifrån dem.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.0/10
  
Saab 
för 4 år sedan
Omdöme generellt
Det sämsta företag jag någonsin har arbetat på och det största misstag jag har gjort i hela mitt liv.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
2.0/10
  
Saab 
för 9 år sedan
Omdöme generellt
Ett riktigt skitföretag om man har ambitionen att göra något vettigt eller att utveckla sin eller företaget förmåga!

Fullständigt inkompetenta chefer över linje-cheferna vilket medför en företagskultur som går ut på att klara sig själv och skita i andra, dvs ledningen har verkligen lyckats med klassikern "Divide et impera".

Som tidigare inlägg så betyder det här att gräsrotsnivån inte har mycket att vänta sig om man inte har de rätta kontakterna!
Det som företaget också gör sig skyldig till är att förstöra och förbruka duktiga tekniker som borde användas på andra områden i Landet.

Därmed kan jag endast rekommendera den här arbetsplats till barnfamiljer och sist men inte minst så håller jag med föregående negativa inläggen!
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
3.1/10
  
Saab 
   Applikationsutvecklare
för 13 år sedan
Omdöme generellt
Lön är lägre än genomsnittet. Ledningen är oerhörd oerfaren och man sätter linjechefer utan att ha koll på deras kompetens. Man skall dock komma ihåg att Saab är en stor organisation och därför kan det variera oerhört gällande chefers kvalité. På det projekt jag arbetade var ledningen totalt inkompetent. Man släpade dit en ----- från en annan Saab bolag och på så sätt säkert räddad denna avdelnings anseende, men tyvärr på bekostnad av vår. Arbetsmiljön är så där, finns utrymme för bättring. Arbetskamraterna var jätte bra. Utvecklingspotentialen är oerhörd stor, men till det måste det finnas tid och en förstående ledning. Tyvärr skulle jag inte rekommendera Saab AB pga av den usla ledningen, som inte begriper sig på personal. Stämpelklockan är också en förlegad företeelse som inte passar in i den nuvarande verksamheten.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
9.3/10
  
Saab 
för 13 år sedan
Omdöme generellt
En attraktiv arbetsgivare
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.7/10
  
Saab 
för 13 år sedan
Omdöme generellt
Utser chefer utan relevant kompetens, skyller gärna fel på underlydande. Exploaterande attityd gentemot anställda.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.4/10
  
Saab 
för 13 år sedan
Omdöme generellt
Inga kommentarer!
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?