Jobinside

Kontorab

Representerar du arbetsgivaren?

Kontorab - Anställdas omdömen om lön och andra arbetsvillkor

Vad säger arbetsgivaren -

stämmer omdömena?

INSTÄMMER TILL

?

Arbetsgivaren har ännu inte visat detta

Så här har Kontorab bedömts som arbetsgivare:

1.5/10

22 Omdömen

Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?

Alla omdömen

1.7/10
  
Kontorab 
för 10 månader sedan
Omdöme generellt
Kontorab är ett i grunden omodernt företag, där man ser sina anställda främst som en kostnad och inte en tillgång. Det märks inte minst på hur ovillig ledningen är att vara tillmötesgående gällande ledighet och flexibla arbetstider. Det finns möjlighet till flex men man får också spydiga kommentarer om man utnyttjar flextiden. Dessutom görs ett avdrag på flexen med 12 minuter varje dag för "omställning vid rast", så om du stämplar in (alla stämplar även tjänstemän) kl 8, tar en timmes lunch och sedan stämplar ut exakt kl 17 så har du gått minus 12 minuter på flexen den dagen. Du måste alltså jobba gratis 12 minuter varje dag, vilket på ett år blir ganska mycket tid. Under pandemin har det inte funnits möjlighet till hemarbete utan alla skulle vara på plats som vanligt, och inga direkta åtgärder har vidtagits för att säkerställa medarbetarnas hälsa. Det är mycket hög personalomsättning och istället för att försöka behålla den personal man har så anställer man kompisar för att täcka upp för de som försvinner. Lönenivån är generellt låg, det finns inte mycket utrymme för löneutveckling även om man varit anställd länge. Du kommer få jobba mycket hårt under stor press till dålig lön.
Det enda positiva som finns att säga om företaget är att de medarbetare man trots allt lyckats behålla är riktigt bra kollegor, omtänksamma och hårt arbetande. Det finns en teamkänsla bland kollegorna, kanske för att man inte känner någon lojalitet mot ledningen. Men fler och fler av även de som varit länge säger upp sig eftersom situationen är närmast ohållbar. Kan inte rekommendera Kontorab som arbetsgivare.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.1/10
  
Kontorab 
för 4 år sedan
Omdöme generellt
KATASTROF det räcker med 1 ord, välj inte detta företag, finns ingen sämre arbetsgivare i Sverige
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
2.0/10
  
Kontorab 
   Säljare
för 7 år sedan
Omdöme generellt
Det skriftliga omdömet har tagits bort eftersom Jobinsides regler ej har efterlevts / Admin.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.1/10
  
Kontorab 
för 8 år sedan
Omdöme generellt
Akta dig för denna arbetsgivare.
Svårt att vara fackligt ansluten och arbetsgivaren håller gärna inne pengar och hotar om man blir lite obekväm.
Vad anställningen innebär ändras kontinuerligt, mer arbetsuppgifter tillförs utan tanke på den anställdes hälsa.
Anställda behandlas som förbrukningsvaror.
Akta dig för kontorabierade kollegor, mycket skvaller och snack bakom ryggen
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.4/10
  
Kontorab 
för 8 år sedan
Omdöme generellt
Betalar inte ut pensioner fast dom är anslutna till facket och även semesterersättning med 12% betalas ej ut heller. Gamla grejer som mobil & dator allt är från -90 talet. Man får betala mobilräkningen själv fast det är en jobb telefon dras på lön. För dom menar på att den är så billigt och man får använda den privat. Tips söka aldrig jobb hit. Cheferna är tokig och skriker för ingenting. Provision system funkar inte. Man kan aldrig tjäna mer en den fast lönen och aktiv löneförhandling har aldrig funnits.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.9/10
  
Kontorab 
för 8 år sedan
Omdöme generellt
Om du går runt och är arbetslös så fortsätt med det om du bara har det här företaget att välja på. Du blir psykiskt sönderkörd i botten av att gå till detta arbete.
Lönen är under all kritik, företaget följer inga regler och allas löner är individuella. Anställningsavtalen saknar organisationsnummer för att de ska kunna undvika att sätta in tjänstepension.
Att utvecklas på detta företag känns nästintill omöjligt. Du kommer definitivt vara bättre på lagar och regler när du har jobbat här för det är ett måste att vara med i facket, jag har varit i kontakt med facket ungefär 10 gånger på ett halvår på grund av diverse saker (ledningen kommer på allt möjligt som du aldrig trodde kunde existera så du kommer att kontakta facket varesig du vill eller inte). Ledningen är diktatorisk. Det är på ett arbetsrum alla beslut fattas: anställningar, avskedningar, inköp och ALLT du kan tänka dig.
Arbetsmiljön är dålig pga att alla inventarier (datorer, hyllor, bänkar, skrivare, stolar, bord, kaffemaskiner) är från 90-talet...
Det finns absolut INGENTING som är bra med denna arbetsgivare. Om du trots allt väljer att söka jobb på detta företag så kommer du inse att det förmodligen hade varit bättre att skjuta dig i foten för 100 kr än att gå dit varje dag. Vissa skrönor om detta företag tror man inte på, men om det är någonstans en sak är sann så är det på detta företag. UNDVIK!
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.1/10
  
Kontorab 
för 9 år sedan
Omdöme generellt
I januari 2012 fick jag en provanställning på detta bolag. Glad och lycklig började jag där, men... det byttes ganska så snart ut emot andra känslor. I maj månad började det pratas om vidare anställning med försäljningschefen och vi var överens. Sen började det roliga... från tillsvidareanställning till projektanställning med stämpling över sommaren, till ingeting alls. Det är nu det roliga börjar... Man får strida för att få ut sin lön, sin semesterersättning, sitt arbetsgivareintyg, sina inarbetade övertidsersättning.
Det bästa av allt är ändå ledningens uppfinningsrikedom ( den ska dom trots allt ha kredit för.. ) Alla lögner dom kommit med, med allt från att man inte arbetat de dagar man gjort, att man inte varit anställd hos Kontorab, till hot och mobbing. Det bästa av allt är ju att jag har allt dokumentertat på min mail.
Jag önskar verkligen ingen att arbeta här, inte ens min värsta fiende!
Nu är mitt ärende över, men det landade nästan hos arbetsdomstolen..
Så, om man nu mot förmodan måste jobba på denna arbetsplats, se till att aldrig jobba över, och var med i facket, för tro mig, man behöver deras hjälp när man slutar.
Efter 9 månader ska jag nu få ut mina sista pengar och mitt arbetsgivare intyg( som alla företagare är skyldiga att skriva).
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.3/10
  
Kontorab 
för 10 år sedan
Omdöme generellt
Gör dig själv en tjänst och sök aldrig, jobba aldrig eller ha aldrig med Kontorab att göra!
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.6/10
  
Kontorab 
   Säljare
för 10 år sedan
Omdöme generellt
Om ni vill ha hälsan i behåll så arbeta inte här.
Medarbetare är inget värda, det går alltid att skaffa nya, är deras tankesätt.
Personalpolitik saknas helt och hållet.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.7/10
  
Kontorab 
   Säljare
för 11 år sedan
Omdöme generellt
Tog jobb på detta företag trots dåliga recensioner här. Kan konstatera att kritiken var befogad. Detta företag lever i en pressad marknad med många stora internationella drakar som knackar på kundernas dörr för att sälja billigare och smidigare. Kontorabs största brist är att de med få undantag struntar i de anställdas åsikter och implicit kräver obetald övertid. Man använder gammaldags system och är med nöd och näppe datoriserade. Söker du ett modernt företag med framtidsutsikter, sök dig någon annanstans.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?