Jobinside

StudentConsulting

Representerar du arbetsgivaren?

StudentConsulting - Anställdas omdömen om lön och andra arbetsvillkor

Så här har StudentConsulting bedömts som arbetsgivare:

4.5/10

6 Omdömen

Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?

Alla omdömen

1.9/10
  
StudentConsulting 
för 6 år sedan
Omdöme generellt
Oproffsigt och okunniga. Låg lön och ingen ordning alls.
Verkar inte ha någon struktur alls och dålig kommunikation.
Skulle inte rekommendera detta företag till någon.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.1/10
  
StudentConsulting 
för 9 år sedan
Omdöme generellt
Verkligen ingenting att rekommendera! Ett företag som slänger med personal som dockor. Man värdesätter inte sin personal.

Bemötandet från chefer är nonchalant och otrevligt.

Du kan lätt bli uppsagd och du har inga rättigheter.

Inget företag att rekommendera då man bara kallt utnyttjar sin arbetskraft. Speciellt gäller detta studenter som man rått utnyttjar med vetskapen om deras dåliga ekonomi.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
3.3/10
  
StudentConsulting 
för 11 år sedan
Omdöme generellt
Att 2 omdömen ger SC 10 på allt känns osannolikt och det är nästan så att man tänker att det är någon inom företaget som gett sig själva ett lite bättre betyg.

Har jobbat för SC i ett par år, och har upprepade gånger haft problem med att få rätt lön. Det har hänt att lönerapporteringen försvunnit för en eller flera av de jag jobbar med, att OB-ersättningen inte stämt och det är alltid svårt att få den löneförhöjning som man har rätt till. Om man bortser från att alla på min arbetsplats har haft fel lön i 5 månader har jag personligen på de 18 senaste lönerna fått fel lön eller försenad lön 4 gånger (som jag upptäckt).

Angående schemaläggning har SC genomsnittligt lagt vårt schema 2 veckor åt gången, och det har blivit fastställt 3 dagar-1 vecka innan det börjar gälla. Vissa personer har antingen haft otur i ett år eller systematiskt blivit utfrysta genom att inte få några arbetspass.

Sjukanmälan vill inte SC att man gör, istället står det i vårt avtal att vi ska hitta egen ersättare vid sjukdom. Om man skulle hitta en egen ersättare brukar SC plocka bort passet från schemat, för att undvika sjuklön (även om de har blivit mycket bättre på den fronten under det senaste året). Att bli sjuk efter lunchtid är inte att rekommendera, då det är "för sent" att sjukanmäla sig på eftermiddagen om man ska jobba på kvällen.

Trots att överenskommelser har gjorts mellan konsulter och administrativ personal om bl.a. senioritet och arbetsplatsträffar upphåller inte SC sin del av dessa avtal. Det är "omöjligt" att ta hänsyn till hur länge någon jobbat vid schemaläggning, och arbetsplatsträff hade vi senast i mars 2010 (skulle vara en gång per halvår).

Att få kontakt med personal på SC kan vara svårt. En bekant till mig sökte personalchefen vid en handfull tillfällen, via telefon, voicemail, sms, email samt personliga besök på kontoret under en månads tid, och fick inte ett enda svar. Det är omöjligt att säga om detta beror på inkompetens eller ointresse från chefen i fråga att ha kontakt med sina anställda, hursomhelst bytte min bekant arbetsgivare kort därefter. Utan något som helst svar eller någon reaktion från SC.

Utöver dessa problem känner jag mig som konsult väldigt ouppskattad. Vi får inte julklappar eller ett vykort på sommaren, vi ska finnas tillgängliga med väldigt kort varsel men får inget tack för att ställa upp vid krissituationer, dock alltid dålig attityd då man måste säga nej. Den känslan man får är att om man orsakar för mycket problem kommer det att skada ens chanser till arbetspass. Och att man är helt och hållet utbytbar.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
10.0/10
  
StudentConsulting 
för 12 år sedan
Omdöme generellt
Snabbt växande, ambitiöst företag med fokus på att få ut unga människor i karriären. Otroligt målmedveten och kompetent personal. i huvudsak unga och nyutexaminerade människor som arbetar inom företaget med mycket engagemang och drivkraft. Inte så konstigt att det går så bra!
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
10.0/10
  
StudentConsulting 
för 12 år sedan
Omdöme generellt
StudentConsulting är ett riktigt bra bemanningsföretag, har själv varit anställd av andra bemaningsföretag och detta är helt klart de bästa jag varit med om. Jag tycker inte man ska klaga på lönenivån, den är inte högst i världen men kan man verkligen förvänta sig att få hög lön för jobb som inte kräver utbildning? de tycker inte jag. Min chef var klockren och hjälpte mig direkt jag hade frågor, hon lyssnade på mig. Denna arbetsgivare rekommenderar jag varmt, de som klagar på StudentConsulting verkar antingen vara extremt lata eller så saknar de insikt i vad ett jobb innebär oavsett arbetsgivare. ++++++++++++++
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.4/10
  
StudentConsulting 
för 13 år sedan
Omdöme generellt
Dålig koll på det mesta. Bryr sig inte om sina anställda. Speciellt inte dom som jobbar utomlands som t ex i Norge. Hela tiden problem och dom skaffar nya regler och bestämmelser hela tiden med. Har man jobbat i Norge och sen inte har något jobb blir det svårt att få ersättning från a kassan pga blanketter som ska skickas fram och tillbaka.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?